ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Συνεχίζουμε να σας εξυπηρετούμε με ένα κλικ

Εκδηλωση «Ατομικη και Συλλογικη Ευθυνη απο τον Δημο Παλληνης και το 2ο Γυμνασιο Γερακα

Με πάνω από 100 συμμετέχοντες, Διευθυντές, καθηγητές, μαθητές από τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Παλλήνης, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα «Ατομική και συλλογική ευθύνη», μια συνδιοργάνωση του Δήμου Παλλήνης με το σχολείο μας, την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, την Παγκόσμια Ημέρα της Γης.

Αφορμή αποτέλεσε η έρευνα και οι δράσεις των μαθητών/τριών του σχολείου μας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ KA3 “BE PART – Youth Led Development for Schools Participatory Management”, που στόχο έχει τη συμμετοχή των νέων στη λήψη αποφάσεων του σχολείου, προκειμένου να αποκτήσουν τις δεξιότητες του ενεργού πολίτη.

Η έναρξη έγινε από τον Δήμαρχο Παλλήνης, κ. Ζούτσο, που εξήρε την πρωτοβουλία του σχολείου μας να ασχοληθεί με το θέμα της ενίσχυσης της ατομικής και συλλογικής ευθύνης. Συγκεκριμένα είπε: «Ειδικά το 2ο Γυμνάσιό μας εκπλήσσει διαρκώς με την αδιάκοπη σειρά των δράσεών του αλλά και με την επιλογή των θεμάτων κάθε φορά. Το σημερινό θέμα με το οποίο ασχολήθηκαν οι μαθητές μας, είναι ένα θέμα με ευθεία αναφορά στη Δημοκρατία και τη λειτουργία της αλλά και στη συνοχή της ίδιας της Κοινωνίας».

Η Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Γέρακα, κα Περτσινίδου, επεσήμανε τους στόχους του προγράμματος ERASMUS+ KΑ3 «ΒePart» παράλληλα με την ποικιλία των συνεργασιών που έχει αναπτύξει το σχολείο με σχολεία, πανεπιστήμια και οργανισμούς μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που υλοποιεί.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Α΄/θμιας, Β΄/θμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, κα Ζέττα Μακρή, που συνεχάρη από καρδιάς το σχολείο μας για τις πολύμηνες δράσεις του αλλά και για το γεγονός ότι προωθεί τις Καλές Πρακτικές του ERASMUS+ KA3 «BE PART» ενός Έργου που εκφράζει τις νεότερες παιδαγωγικές προσεγγίσεις για τη συμβολή της εκπαίδευσης στη δημιουργία «ενεργών πολιτών». Το Υπουργείο Παιδείας, συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή αυτή Σύμπραξη ως Associated Partner. Η Υφυπουργός ανακοίνωσε επίσης την «Σχολική Εβδομάδα Ενεργών Πολιτών: ACT-ACTive citizenship», στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με τη συμμετοχή 107 Γυμνασίων της Περιφέρειας Αττικής σε συνέργειες με Σχολικές Μονάδες όλων των βαθμίδων της Επικράτειας, με θεματικό άξονα την ιδιότητα του ενεργού πολίτη, από 17 έως και 21 Μαΐου.

Στη συνέχεια, η Εθνική Συντονίστρια του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τα ERASMUS+ KA3 “ACT” & “T4E”, κα Παπατριανταφύλλου, υπογράμμισε τη σημασία της ατομικής και συλλογικής ευθύνης, ως αξία και στάση ζωής, που θα μπορέσει να μας βοηθήσει να αντιληφθούμε και να βιώσουμε στην ολότητά τους τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις επιλογές και τα έργα μας, αφού θα νιώθουμε υπεύθυνοι και υπόλογοι, μιας και οι συνέπειές τους δεν θα έχουν μοναδικό αντίκτυπο σε μας, αλλά και στην κοινωνία της οποίας οργανικό μέλος είμαστε.

Ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, κ. Αλεξανδρής, στον χαιρετισμό του τόνισε τα οφέλη των προγραμμάτων ERASMUS+ τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στη Διευθύντρια και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, για την συμμετοχή τους σε δράσεις που προάγουν την γνώση και συνδράμουν στη προετοιμασία των αυριανών ενεργών πολιτών της χώρας μας.

Μετά την παρουσίαση του προγράμματος ERASMUS+ KA3 “BePart” από τους μαθητές του προγράμματος, η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Παλλήνης, κα Μελισσά, συνεχάρη το σχολείο μας για την ευαισθησία του σε περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα και μας διαβεβαίωσε ότι θα είναι πάντα στο πλευρό μας. Ο Πρόεδρος της Σχολικής μας Επιτροπής, κ Λιακόπουλος, δεσμεύτηκε να κάνει πραγματικότητα τις ιδέες των μαθητών στο κομμάτι που αναλογεί στον Δήμο, ενώ προσκάλεσε την Υφυπουργό, κα Μακρή, να επισκεφτεί τις σχολικές μονάδες του Δήμου μας.

Ο κ. Διαμαντής-Μπαλάσκας από την ActionSynergy, ο Έλληνας εταίρος του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ “BePart”, είπε χαρακτηριστικά «ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει άλλο σχολείο που θα υλοποιούσε καλύτερα το πρόγραμμα. Είναι πιο μπροστά και από τα άλλα σχολεία (Πορτογαλία, Ισπανία, Λετονία) του consortium”.

Ακολούθησε μια εξαιρετικά εποικοδομητική συζήτηση με τους συμμετέχοντες, Διευθυντές, εκπαιδευτικούς και μαθητές, με σκοπό, μέσω της αλληλεπίδρασης και της ανταλλαγής απόψεων και Καλών Πρακτικών, την προαγωγή της ατομικής και συλλογικής ευθύνης απαραίτητα συστατικά ενός ενεργού πολίτη τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Θερμές ευχαριστίες στην Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Α΄/θμιας, Β΄/θμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, κα Μακρή, για την τιμή που έκανε στο σχολείο μας να παραβρεθεί στην εκδήλωση αυτή, δηλώνοντας έμπρακτα τη στήριξή της στο έργο του σχολείου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ KA3 “BePart”.

Ευχαριστούμε τον Προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής, κ. Αλεξανδρή για την θετική του ενέργεια σε όλες τις δράσεις του σχολείου μας και την Εθνική Συντονίστρια του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τα ERASMUS+ KA3 “ACT” & “T4E”, κα Παπατριανταφύλλου για την πολύτιμη βοήθειά της από τα πρώτα στάδια υλοποίησης του προγράμματος.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμαρχο μας, κ. Ζούτσο, για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε και γι αυτή την συνεργασία και τη συνδιοργάνωση, στην Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου, κα Μελισσά, που συνέβαλλε στο να γίνει πραγματικότητα, αλλά και στον φύλακα- Άγγελο μας, τον κ. Λιακόπουλο, Πρόεδρο στης Σχ. Επιτροπής μας, που ότι του ζητήσαμε το πραγματοποίησε άμεσα και αγόγγυστα.

Ευχαριστούμε τους Διευθυντές, καθηγητές και μαθητές του Δήμου Παλλήνης και συγκεκριμένα το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα με την υποδιευθύντρια κα Άρχου, το 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης, με την Διευθύντρια κα Νικολακάρου, το 2ο Γυμνάσιο Παλλήνης με τη Διευθύντρια, κα Γωγούλου, το Γυμνάσιο Ανθούσας με την Διευθύντρια κα Αναστασίου, το 1ο Λύκειο Γέρακα με τον Διευθυντή, κ. Βρυζάλα, το 2ο Λύκειο Γέρακα με τη Διευθύντρια, κα Γεωργάκη, το 1ο Λύκειο Παλλήνης με τη Διευθύντρια κα Σακαρέλλου, το Εσπερινό Γυμνάσιο Παλλήνης με τη Διευθύντρια κα Σκούφη και το Γυμνάσιο Σπάτων, με Διευθυντή τον κ. Δημαρά, που έδωσαν το δυναμικό τους παρόν στην εκδήλωση, τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου αλλά και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τη συνεργασία.

Συγχαρητήρια σε όλη την παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος ERASMUS+ KA3 “BePart”, τη Διευθύντρια, κα Περτσινίδου, την Υποδιευθύντρια, κα Πριτσιούλη, την κα Κάσση και τους μαθητές, τη Νάσια, τη Μαριλένα, τη Θένια, τον Χρήστο, τον Γιάννη, τον Αργύρη, τον Σταύρο, τον Στέλιο και τον Στέφανο!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ