ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Συνεχίζουμε να σας εξυπηρετούμε με ένα κλικ

Κοινωνικο Παντοπωλειο

O Δήμος Παλλήνης ευαισθητοποιημένος στις δύσκολες κατά κοινή ομολογία δημοσιονομικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην χώρα μας, που επιβάλλουν έναν ενισχυμένο ρόλο στην κοινωνική πολιτική της τοπικής αυτοδιοίκησης δημιούργησε το «Κοινωνικό Παντοπωλείο».

Στόχος είναι, η δημιουργία ενός δικτύου συνεργαζόμενων επιχειρήσεων και εθελοντών πολιτών το οποίο θα διευρύνεται καθημερινά, για να προσφέρει σε άπορους και κοινωνικά αποκλεισμένους συμπολίτες μας διάφορα είδη πρώτης ανάγκης, κυρίως τρόφιμα και μη ευπαθή προϊόντα.

Με βάση τις αρχές του  εθελοντισμού και του ανθρωπισμού και  μέσα από την υλοποίηση συγκεκριμένων διαδικασιών με την υιοθέτηση αντικειμενικών κοινωνικών κριτηρίων για τους δικαιούχους ο Δήμος Παλλήνης συγκρότησε  τον Κανονισμό Λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου καθώς και την έκδοση Κάρτας Κοινωνικών Παροχών.

Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια «ανάσα ζωής» για πολλούς συμπολίτες μας και παράλληλα ενεργοποιεί την τοπική κοινωνία, ενισχύει την κοινωνική ευθύνη των επιχειρήσεων και κατ' επέκταση αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης έχει εγκρίνει τη Λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του κανανισμού λειτουργίας του.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο απευθύνεται σε...

    Άτομα με ετήσιο καθαρό εισόδημα στα όρια της φτώχειας, το οποίο διαμορφώνεται αναλόγως με το αριθμό των μελών της οικογένειας.
    Ηλικιωμένα Άτομα χωρίς συγγενείς πρώτου βαθμού, με σύνταξη υπερηλίκων ανασφάλιστων ΟΓΑ.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά

  •     Αίτηση του ενδιαφερομένου προς την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Παλλήνης
  •     Υπεύθυνη Δήλωση
  •     Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
  •     Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας
  •     Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας
  •     Έκθεση κοινωνικής Ερευνάς από Κοινωνικούς Λειτουργούς του Δήμου
  •     Εκκαθαριστικό έτους (η υπεύθυνη δήλωση επικυρωμένη από την αρμόδια ΔΟΥ σε περίπτωση μη υποβολής φορολογικής δήλωσης)
  •     Φωτογραφία Δικαιούχου
  •     Κάρτα ΟΑΕΔ για τους μακροχρόνια άνεργους (θεωρημένη)


Τα παραπάνω δικαιολογητικά υποβάλλονται προς έγκριση στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Παλλήνης. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο στηρίζεται στην επιχορήγηση του Δήμου και στις χορηγίες πολιτών, τοπικών επιχειρήσεων, μεγάλων σούπερ μάρκετ. Μπορείτε και εσείς να ενισχύσετε το Κοινωνικό Παντοπωλείο με είδη πρώτης ανάγκης (είδη διατροφής, είδη ατομικής υγιεινής, οικιακά είδη καθαρισμού).

Για πληροφορίες:

Κοινωνικοί Λειτουργοί: 213 2031625-6

Κοινωνικό Παντοπωλείο, Έντισον 3 - Παλλήνη

Τηλέφωνο: 213 2031651, 213 2031665,  210 6612890, 210 0080408 - Fax: 2132031629. 210 6669644

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ