ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Συνεχίζουμε να σας εξυπηρετούμε με ένα κλικ

Κεντρο Κοινοτητας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕ PDF

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Τι είναι το Κέντρο  Κοινότητας

Το Κέντρο Κοινότητας είναι δομή που  χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020 με συνολικό προϋπολογισμό 164.160,00? για τρία ( 3) έτη.

Αποτελεί  το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου. Ο πολίτης  έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για όλα τα επιδόματα που δικαιούται από όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική βοήθεια οποιασδήποτε μορφής σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή Επικράτειας.

Σε ποιους απευθύνεται το Κέντρο Κοινότητας

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της περιοχής που έρχονται αντιμέτωποι με κάποιο κοινωνικό πρόβλημα (οι ίδιοι ή μέλη της οικογενείας τους) όπως ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης, προβλήματα επιβίωσης για διαφόρους λόγους και χρειάζονται τη συνδρομή της πολιτείας.

Ποιες υπηρεσίες παρέχει

Το Κέντρο Κοινότητας παρέχει πληροφόρηση και παραπομπή για προγράμματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Ένταξης (τοπικά, περιφερειακά, εθνικά π.χ. Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ή προγράμματα του Ταμείου Ευρωπαϊκής βοήθειας προς τους απόρους, όπως είναι το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο, κ.α) καθώς και καθοδήγηση σε όλα τα στάδια των διαδικασιών για ένταξη σε κάποιο Κοινωνικό Πρόγραμμα.

Το  Κέντρο  Κοινότητας υποδέχεται τα άτομα με αναπηρία ώστε να υποβάλουν ηλεκτρονική  αίτηση, στο πρόγραμμα προνοιακών παροχών σε χρήμα , του ΟΠΕΚΑ.

Επίσης παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα όπως η προσέγγιση της αγοράς εργασίας, η δημιουργία ευκαιριών για νέους ώστε να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους ζωή, προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας ή οικογενειακών δυσαρμονιών, ζητήματα νομικού χαρακτήρα, μαθησιακή υποστήριξη παιδιών κι εφήβων και  διοργάνωση τοπικών δράσεων με επιμορφωτικό, ενημερωτικό και κοινωνικό χαρακτήρα.

Πού βρίσκεται το Κέντρο Κοινότητας

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Παλλήνης  στεγάζεται στην οδό Φειδιππίδου 25Α στη Δημοτική Κοινότητα Παλλήνης και  στελεχώνεται από δύο Κοινωνικούς Λειτουργούς και ένα Διοικητικό Υπάλληλο.

Λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09:00- 17:00,

 

Τηλ. Επικοινωνίας: 213 2031 660

E- mail:  e.stathaki@0156.syzefxis.gov.gr,

 e.athanasopoulou@0156.syzefxis.gov.gr,

g.lytras@0156.syzefxis.gov.gr.

 

 

 

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ