ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Συνεχίζουμε να σας εξυπηρετούμε με ένα κλικ

Εθελοντισμος

Οι Εθελοντές είμαστε μέλη της τοπικής κοινωνίας και ενεργοί πολίτες, που έχουμε τη διάθεση να προσφέρουμε στο σύνολο όπου, όσο και όπως ο καθένας μας μπορεί. Παράλληλα, γίνεται και εθελοντική προσφορά ιατρών, κοινωνικών επιστημόνων και άλλων ειδικοτήτων στα πλαίσια προγραμμάτων προαγωγής της υγείας. Το Δίκτυο Εθελοντών οργανωτικά περιλαμβάνει τις παρακάτω ομάδες...

Ομάδα Περιβάλλοντος και Εκτάκτων Αναγκών

Αντικείμενό της είναι, η προστασία του Περιβάλλοντος και η ανάπτυξη οικολογικής και περιβαλλοντικής συνείδησης, με εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε περιβαλλοντικά και οικολογικά θέματα. Εκπαιδεύει συμπολίτες μας για βοήθεια της τοπικής Δημοτικής Πολιτικής Προστασίας, που έχει ως αντικείμενο την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από δυσμενή φυσικά και ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως είναι οι πυρκαγιές , οι σεισμοί, οι καύσωνες, οι χιονοπτώσεις και οι πλημμύρες.

Ομάδα Εθελοντών για τα αδέσποτα ζώα

Αντικείμενο της είναι, τι άλλο, η φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

Ομάδα Κοινωνικής Πρόνοιας και Υγείας

Αντικείμενό της είναι, η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών σε θέματα κοινωνικής ανάγκης, όπως είναι η Αιμοδοσία, οι Πρώτες Βοήθειες, η αρωγή στην τρίτη ηλικία, σε ΑμεΑ (Άτομα με Αναπηρίες) και σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Ενημερώνει και εκπαιδεύει συμπολίτες μας, με προγράμματα Πρώτων Βοηθειών καθώς επίσης και με σεμινάρια που αφορούν στη σωματική και ψυχική υγεία.

Ομάδα Νέας Γενιάς, Πολιτισμού και Αθλητισμού

Αντικείμενό της είναι, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα οξύτατα σύγχρονα προβλήματα της Νέας Γενιάς, καθώς επίσης και η διάδοση και ανάπτυξη των μηνυμάτων που απορρέουν από τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό. Όλες οι ομάδες του Δικτύου Εθελοντών βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για επικουρική δραστηριοποίηση τους και την αρωγή προς εκείνες τις υπηρεσίες του Δήμου μας, που πραγματεύονται αντίστοιχα θέματα.

Μέλη του Δικτύου Εθελοντών

Μέλος του Σώματος Εθελοντών γίνεται κάποιος με αίτησή του, στην οποία αναφέρει και την ομάδα στην οποία επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί. Αν και Εσύ θέλεις και έχεις τη διάθεση να γίνεις Εθελοντής στη πόλη που ζεις, δεν έχεις παρά να επισκεφθείς ή και να τηλεφωνήσεις στο γραφείο μας. Εκεί θα βρεις μια συντροφιά συμπολιτών σου που έχουν τις ίδιες ευαισθησίες και τις ίδιες αγωνίες με σένα.  Είναι κοινώς αποδεκτό πως το Μέλλον της Ανθρωπότητας θα στηριχθεί στην προσπάθεια την Κοινωνίας των Πολιτών που θα δράσει μέσα από κάθε μορφή οργανωμένου Εθελοντισμού.

Πληροφορίες Δίκτυο Εθελοντών Δήμου Παλλήνης, τηλ: 213 2031614  

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ