ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Συνεχίζουμε να σας εξυπηρετούμε με ένα κλικ

Αδεσποτα Ζωα

Ο Δήμος Παλλήνης είναι ένας από τους πρώτους δήμους στη χώρα μας που υλοποιεί πρόγραμμα για τα αδέσποτα ζώα.

Από το 2008 έχει στελεχωθεί ειδικό τμήμα που εφαρμόζει το πρόγραμμα προστασίας αδέσποτων, στοχεύοντας αφενός στην καταγραφή του αριθμού τους, και αφετέρου στη βιωσιμότητα τους, μέσα από δράσεις εμβολιασμού, στείρωσης και αποπαρασίτωσης.

Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι ουσιαστικά η κοινωνική ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών που ολοκληρώνεται με την υιοθεσία των ζώων.

Είναι πεποίθηση μας ότι  τα ζώα δικαιούνται την φροντίδα μας κι εμείς με ευαισθησία  τους την προσφέρουμε. Με το πρόγραμμα προστασίας για τα αδέσποτα, προσφέρουμε την σωστή φροντίδα στους τετράποδους φίλους μας και παρέχουμε ασφάλεια στους δρόμους για τους κατοίκους της πόλης μας.

Σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Ζώων Πικερμίου παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα αδέσποτα της περιοχής η οποία τα παραλαμβάνει  και στη συνέχεια τα επιστρέφει στο Δήμο. Ενδιάμεσα παρίσταται εκπρόσωπος του Δήμου ο οποίος υπογράφει τα σχετικά έντυπα παράδοσης και επιστροφής των ζώων.

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος αφορούν...
  • περισυλλογή
  • καταγραφή
  • εμβολιασμό
  • στείρωση
  • αποπαρασίτωση
  • περίθαλψη
  • υιοθεσία ή επανατοποθέτηση των αδέσποτων ζώων

Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του προγράμματος προστασίας των αδέσποτων ζώων ζητάμε την ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτών.

Πέρα λοιπόν της ουσιώδους συμμετοχής του δικτύου εθελοντών φιλόζωων με σκοπό την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και προώθηση της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων ζητάμε και τη συνεργασία κάθε δημότη ξεχωριστά, ώστε μέσα από τη συλλογική προσπάθεια, να συμβάλλουμε όλοι αποφασιστικά στην προστασία των αδέσποτων ζώων.

Έτσι αν εντοπίσετε ένα αδέσποτο ζώο το οποίο είναι άρρωστο ή χτυπημένο απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 210 6604726 (09:00 - 15:00) ώστε να καταγραφεί το περιστατικό και να προχωρήσει η διαδικασία, ή στείλτε το μήνυμά σας στο email: frontidazoa@0156.syzefxis.gov.gr

ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΩΩΝ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ 2106038023

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ