ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Συνεχίζουμε να σας εξυπηρετούμε με ένα κλικ

Συνεργασια Δημου Παλληνης και Καλλιτεχνικου Σχολειου Γερακα στο προγραμμα foodshift2030




"Διατροφή και Περιβάλλον", Καλλιτεχνικό σχολείο Γέρακα

 

Συμμετοχή στο πρόγραμμα  foodshift2030

 

 

Στο πλαίσιο της υποδοχής 14 μαθητών/-τριών και 2 καθηγητών/-τριών τους από το σχολείο Collège Saint-Julien της πόλης Ath του Βελγίου με κοινό θέμα εργασίας  "Διατροφή και Περιβάλλον" με τους/τις μαθητές/-τριες μας της γ Γυμνασίου, η αντιδήμαρχος Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Δήμου Παλλήνης , κ. Καλλιόπη  Ζινέλη υποδέχτηκε εκ μέρους του Δήμου το φιλοξενούμενο σχολείο και παρουσίασε τα προγράμματα Περιβαλλοντικής Αγωγής και τις σχετικές δράσεις του Δήμου Παλλήνης.

 

 

 

Η κ. Ζινέλη παρουσίασε το ενεργό ενδιαφέρον του Δήμου Παλλήνης για το περιβάλλον, αναλύοντας ιδιαίτερα τις καμπάνιες ευαισθητοποίησης ,  το πρόγραμμα foodshift2030,τα σχετικά προγράμματα που εκπονούν τα σχολεία του Δήμου και απάντησε στις πολλαπλές ερωτήσεις των μαθητών.

 

Ανέφερε παράλληλα ότι «….στον Δήμο Παλλήνης έχουμε την χαρά να λειτουργούν δυο ιδιαίτερα σχολεία, με μαθητές από όλη την Αττική. Το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα και το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης. Είναι σχολεία ιδιαίτερου, παρατεταμένου χρονικά προγράμματος λειτουργίας και απαιτείται η σίτιση των μαθητών. Το πρόγραμμα των γευμάτων διέπεται από τους κανόνες υγιεινής, ακλουθώντας την μεσογειακή διατροφή, και με ανακύκλωση των συσκευασιών που χρησιμοποιούνται. Τα γεύματα που κάποιες φορές δεν καταναλώνονται από τους μαθητές λογω απουσιών, μεταφέρονται σε  κοινωνικές ομάδες του Δήμου μας (συλλόγους, εκκλησίες,  σχολεία), από την σχολική επιτροπή και  αξιοποιούνται σε γεύματα προς συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη . Παράλληλα τα αποφάγια αποτελούν συχνά απρόσμενες λειχουδιές για τα αδέσποτα του Δήμου μας. Παράλληλα στους  8 Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς που λειτουργούν , τα γεύματα , προσαρμοσμένα πάντα στην ηλικία των μαθητών, ακολουθουν την Μεσογειακή Διατροφή για την οποία είμαστε περήφανοι ως Έλληνες, χρησιμοποιώντας τις καλύτερες πρώτες ύλες…»

 

 

 

Οι μαθητές/-τριες από το βελγικό σχολείο παρουσίασαν τις δικές τους δράσεις και στην συνέχεια συνεργάστηκαν όλα τα παιδιά, μελετώντας τη μεσογειακή διατροφή, το μενού της σίτισης του σχολείου και τα προϊόντα του κυλικείου του Καλλιτεχνικού σχολείου Γέρακα. Κατέληξαν σε τελικά συμπεράσματα συγκρίνοντας  τη διατροφή της καντίνας του σχολείου στο Βέλγιο και προχώρησαν σε προτάσεις και νέες ιδέες σχετικά με τη διατροφή και τη σχέση του με την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της ανακύκλωσης-των μηδενικών απορριμμάτων και της γενικότερης στάσης διαφύλαξης του περιβάλλοντος.

 

 

 

Στην εκδήλωση παρούσα ήταν η κ. Καραμπέτσου, Διευθύντρια του Καλλιτεχνικού σχολείου Γέρακα κ. Ελένη Κωνσταντίνου, Προϊσταμένη Τμήματος Παιδείας του Δήμου Παλλήνης, η κ. Γιαννοπούλου Έρση, καθηγήτρια γαλλικών, οι δύο εκπαιδευτικοι Stéphanie Groulard και Damien Decroocq, καθηγητές του βελγικού σχολείου και φυσικά οι μαθητές/-τριες από τα δύο σχολεία που συνεργάστηκαν δημιουργικά για αυτό το σημαντικό θέμα.




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ