ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Συνεχίζουμε να σας εξυπηρετούμε με ένα κλικ

Μηνυμα Δημαρχου Παλληνης, Θαναση Ζουτσου για την Απογραφη: "Εδω ζουμε-Εδω να απογραφουμε"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μήνυμα Δημάρχου Παλλήνης, Θανάση Ζούτσου για την Απογραφή:

"Εδώ ζούμε-Εδώ να απογραφούμε"

«Απευθύνω έκκληση στους δημότες και κατοίκους του Δήμου Παλλήνης να συμμετάσχουν όλοι στην Απογραφή που διενεργεί η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ) και να απογραφούν στον τόπο που ζουν.

Η άρνηση απογραφής ή η απογραφή σε άλλο τόπο, σημαίνει εικονική καταγραφή του πραγματικού πληθυσμού του Δήμου μας. 

Αυτό, με τη σειρά του, σημαίνει ότι:

·         θα έχουμε μικρότερη συμμετοχή στην κατανομή των εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων που δικαιούμαστε και δεν θα μπορούμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε τα έργα και τις υποδομές που έχουμε ανάγκη.

·         δεν θα έχουμε πραγματική εικόνα του αριθμού των μαθητών και των σχολείων που χρειαζόμαστε.

·         δεν θα έχουμε πραγματική εικόνα των αναγκαίων παιδικών σταθμών, των παιδικών χαρών, των ΚΑΠΗ, των Αστυνομικών Τμημάτων, των δικτύων κοινής ωφέλειας, των αθλητικών υποδομών κλπ, που πρέπει να δημιουργήσουμε.

Δεδομένου ότι η Πολιτεία κατανέμει τους πόρους προς τους ΟΤΑ, με βάση τον αριθμό των κατοίκων, πρέπει ΟΛΟΙ να απογραφούμε στον τόπο που ζούμε, για να αποκτήσουμε τα έργα και τις υποδομές, που πραγματικά χρειαζόμαστε.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι, στην προηγούμενη απογραφή, το 2011, καταγράφηκαν στον Δήμο Παλλήνης, 54.415 κάτοικοι, αν και ο πραγματικός πληθυσμός, υπολογίζεται σε πάνω από 75.000 κατοίκους.

Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος μας λαμβάνει λιγότερα χρήματα από ότι πραγματικά χρειάζεται, για να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων του.

Για αυτό λοιπόν, εδώ ζούμε, εδώ να απογραφούμε. Για να έχουμε μεγαλύτερη και ταχύτερη ανάπτυξη του τόπου μας.»

                                                          Από το Γραφείο Τύπου

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ