ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Συνεχίζουμε να σας εξυπηρετούμε με ένα κλικ

Μετρα οικονομικης ελαφρυνσης δημοτων: Απαλλαγη απο τροφεια και συνδρομες - Παραταση εξοφλησης οφειλων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης δημοτών: Απαλλαγή από  τροφεία και συνδρομές - Παράταση εξόφλησης οφειλών

Εξυπηρέτηση πολιτών αποκλειστικά μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικής πλατφόρμας  

Δήλωση Δημάρχου Παλλήνης, Θανάση Ζούτσου: "Οι δημότες να παραμείνουν σπίτι. Έχουμε την δυνατότητα και τα εργαλεία να τους εξυπηρετήσουμε εξ αποστάσεως, με ηλεκτρονικό τρόπο. Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των πολιτών. Στεκόμαστε στο πλευρό των οικογενειών και μεριμνούμε για την ελάφρυνση των οικονομικών συνεπειών. Με υπευθυνότητα και υπομονή, θα το ξεπεράσουμε " 

Σε έκτακτες ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση και την ασφαλή εξυπηρέτηση των δημοτών προχωρά από Δευτέρα 16 Μαρτίου, ο Δήμος Παλλήνης, κλιμακώνοντας το σχέδιο δράσης του για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού. 

Για την ελάφρυνση των πολιτών κατά τη διάρκεια ισχύος των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, αποφασίστηκε ότι: 

Α) Απαλλάσσονται όλες οι οικογένειες από την καταβολή  τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, για όσο διάστημα αυτοί παραμένουν κλειστοί,

Β) Απαλλάσσονται από την καταβολή οικονομικής συνδρομής, όλοι όσοι συμμετέχουν στα Αθλητικά και Πολιτιστικά  Προγράμματα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Παλλήνης και για όσο διάστημα αυτά δεν θα λειτουργούν,

Γ) Παρατείνονται έως 30 Απριλίου, οι προθεσμίες πληρωμών για οποιαδήποτε οφειλή προς τον Δήμο, χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι παρατάθηκε έως 30 Ιουνίου, η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων επιπλέον τετραγωνικών μέτρων.

Επιπλέον, αποφασίστηκε ότι από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, θα είναι κλειστές για το κοινό όλες οι δημοτικές υπηρεσίες ενώ ακόμη και τα ΚΕΠ θα εξυπηρετούν μόνο με ραντεβού.

Παράλληλα, ξεκινά η λειτουργία ηλεκτρονικών υπηρεσιών εξυπηρέτησης και καλούνται οι δημότες να αποστέλλουν τις αιτήσεις του για οποιοδήποτε θέμα και συναλλαγή με τον Δήμο, με e mail, στις διευθύνσεις που θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 16.03.2020.

Η παράδοση των εγγράφων στους δημότες θα γίνεται ταχυδρομικά ή με ραντεβού.

Οι δημότες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν την καινοτόμα εφαρμογή του Δήμου "energos-politis.gr", μέσω τις οποίας δίνεται η δυνατότητα σε κάθε πολίτη να αναφέρει άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημα στις δημοτικές υπηρεσίες. 

Ακόμη, μπορούν να επικοινωνούν για οποιοδήποτε θέμα αφορά την εξυπηρέτηση τους καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων κατά του κορονοϊού, στα τηλέφωνα που θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 16.03.2020. 

Επισημαίνεται ότι η είσοδος στις δημοτικές υπηρεσίες, θα επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο σε δημότες με επείγουσες υποθέσεις και μόνο κατόπιν ραντεβού. Κατά την πρόσβαση θα τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα προφύλαξης.  

Σε ότι αφορά την προστασία των δημοτικών υπαλλήλων, αποφασίστηκε η εκ περιτροπής εργασία και η τηλεργασία μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών που ήδη λειτουργούν στον Δήμο.

Από το Γραφείο Τύπου

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ