ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Συνεχίζουμε να σας εξυπηρετούμε με ένα κλικ

Ο Δημαρχος Παλληνης στο Κontra Channel και στην εκπομπη Επι του Πιεστηριου

Στην εκπομπή του ΚΟΝΤΡΑ "Επί του Πιεστηρίου" εμφανίστηκε προσκεκλημένος την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 ο Δήμαρχος Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος απαντώντας σε ερωτήματα των δημοσιογράφων Μάκη Κουρή και Γιώργου Σιαδήμα. 

Για σκουπίδια – ανακύκλωση:
Θα πρέπει να εκπαιδεύσουμε τους πολίτες στην λογική να κάνουν διαλογή στο σπίτι. Ότι και να κάνει ένας Δήμος, ο καθοριστικός παράγοντας είναι η συμμετοχή του κόσμου. Για αυτό και θα πρέπει να τον εκπαιδεύσουμε, να δώσουμε κίνητρα και να διαμορφώσουμε τα τεχνικά μέσα για να γίνει ορθα η ανακύκλωση. Στον Δήμο μας έχουμε ήδη ξεκινήσει να το κάνουμε μέσω προγραμμάτων όπως το Followgreen. Είμαστε σε ένα καλό επίπεδο αλλά δεν είναι ακόμη το επιθυμητό. Ο στόχος μας είναι να το φτάσουμε έως το τέλος της θητείας.

Για απλή αναλογική:
Θεωρώ ότι είναι ένα κακό σύστημα. Είναι λίγο φαρισαϊκό να λέμε ότι θα προκαλέσουμε συναινέσεις σε μια κοινωνία που δεν είναι εκπαιδευμένη για αυτό. Άρα το να εφαρμόζεις ένα σύστημα με την ελπίδα να προκαλέσεις συναινέσεις είναι μια παγίδα, μια φενάκη. Θα το δείτε ότι πολλοί Δήμοι δεν θα έχουν τεχνικά προγράμματα και προϋπολογισμούς ή θα αργήσουν να τους έχουν. Ευτυχώς το ΥΠΕΣ έκανε τις αναγκαίες τροποποιήσεις για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε.

Για τα προγράμματα χρηματοδοτήσεων των Δήμων:
«Αν μας δίνουν τα χρήματα, δεν μας νοιάζει πως θα βαφτίσουν το παιδί. Βλέπω ότι η αλλαγή που αποφάσισε η κυβέρνηση δεν μας στερεί από πόρους. Διακόπτεται το ένα πρόγραμμα και ξεκινάει ένα άλλο. Δεν έχουμε καμία αντίρρηση αρκεί να μην μας πουν στο τέλος ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα, όπως λέει η κυβέρνηση ότι δεν υπήρχαν του Φιλόδημου. Πρέπει όμως αυτοί οι πόροι να διαχωριστούν από τα παρακρατηθέντα των Δήμων που δεν μας τα έχουν δώσει ακόμη πίσω. Το κράτος εισπράττει από τους πολίτες φόρους για την Αυτοδιοίκηση τους οποίους δεν μας αποδίδει.

Για την φτώχεια:
Οι Δήμοι ήταν αυτοί που στάθηκαν δίπλα στους πολίτες και συνέβαλε τα μέγιστα για να μη διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός στα χρόνια της κρίσης. Αυτό δεν αναγνωρίστηκε ποτέ από την Πολιτεία.

Για τον ΕΝΦΙΑ στους Δήμους:
Θα πρέπει να εξεταστεί πολύ σοβαρά γιατί θα έχουμε Δήμους δέκα ταχυτήτων. Δεν έχει ο Δήμος Αγράφων τα ίδια ακίνητα με τον Δήμο Αθηναίων.

Για το προσφυγικό:
Το αίσθημα φιλοξενίας που είχαν πάντα οι Έλληνες έχει μετατραπεί σε φοβία, με ευθύνη του κράτους. Ο Έλληνας βλέπει ένα κράτος που του λέει ότι θα φέρω 100 για λίγο καιρό και στο τέλος φέρνει χιλιάδες για πέντε χρόνια. Αν δεν σοβαρευτεί το κράτος και δεν γίνει αξιόπιστο τότε τα προβλήματα θα γίνουν μεγαλύτερα.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ