ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Συνεχίζουμε να σας εξυπηρετούμε με ένα κλικ

Περιβαλλοντικη Εκθεση της Helmepa "Θαλασσιος Κοσμος", στο 3ο Δημοτικο Σχολειο Γερακα

Το πλαστικό «μιας χρήσης» συνήθως «κρατάει μια ζωή», καταστρέφοντας την ΖΩΗ στον θαλάσσιο κόσμο 

Ξεκίνησε και εξελίσσεται με ιδιαίτερο ενθουσιασμό η επίσκεψη των μικρών μαθητών των σχολείων του Δήμου Παλλήνης στην Περιβαλλοντική Έκθεση της Helmepa "Θαλάσσιος Κόσμος", που  φιλοξενείται στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα από την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου μέχρι την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 

Η επίσκεψη  περιλαμβάνει

  •  ξενάγηση στην Έκθεση από επιστημονικό στέλεχος της HELMEPA  σχετικά με τη σημασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος για τη διατήρηση της ζωής στον πλανήτη, 
  • τις απειλές που δέχεται το θαλάσσιο περιβάλλον από τον άνθρωπο,
  • τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να το προστατέψουμε,
  • πληροφορίες για την εξερεύνηση των ωκεανών, τις θαλάσσιες επιστήμες και την τεχνολογία.
  • Στο τέλος γίνεται  προβολή ενός 10λεπτου βίντεο για την επιβάρυνση των θαλασσών με πλαστικά απορρίμματα.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης κος Αθανάσιος Ζουτσος επισκεπτόμενος την έκθεση, γοητεύτηκε από την διάδραση που διαπίστωσε ανάμεσα στους μικρούς μαθητές και τους ξεναγούς της έκθεσης, συνομίλησε μαζί τους και ευχαρίστησε για την συνεργασία τους, τους επιστημονικούς συνεργάτες της Helmepa  για την εξαιρετική παρουσίαση του άκρως ενδιαφέροντος προγράμματος, την κα Βέρα Βορύλα ως Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ/νσης Α/θμιας Ανατολικής Αττικής και την κα Καλλιόπη Ζινέλη, εντεταλμένη Δημοτική σύμβουλο Περιβαλλοντικής πολιτικής του Δήμου Παλλήνης για την άρτια διοργάνωση και την κα Αφροδίτη Καποθαναση για την φιλοξενία.

Στόχος είναι τις πρωινές ώρες των 5 ημερών να επισκεφτούν την έκθεση οργανωμένα περίπου 900 μαθητές Α/θμιας (Δ΄ - ΣΤ΄ Δημοτικού) Εκπαίδευσης, των οποίων η συμμετοχή ήταν εθελοντική, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους της τάξης τους. Την μεταφορά των μαθητών καλύπτει η Helmepa. 

Η Έκθεση έχει λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι υπό  την αιγίδα του Δήμου Παλλήνης σε συνεργασία με τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ανατ. Αττικής. Την επιστημονική και οργανωτική επιμέλεια έχει η HELMEPA– Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ