ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Συνεχίζουμε να σας εξυπηρετούμε με ένα κλικ

«50 χρονια απο την προσσεληνωση» - Εκδηλωση του 2ου Γυμνασιου Γερακα

2ο Γυμνάσιο Γέρακα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Μια μοναδική βραδιά ζήσαμε τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «50 χρόνια από την προσσελήνωση» με κεντρικό ομιλητή τον κορυφαίο Αστροφυσικό και Επίτιμο Δ/ντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, κ. Διονύσιο Σιμόπουλο.

Την εκδήλωση προλόγισε η Διευθύντρια του σχολείου, κα Περτσινίδου, ενώ απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος, κ. Ζούτσος, εξαίροντας τον εκλεκτό μας καλεσμένο αλλά και το σχολείο για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης.

Ο κ. Σιμόπουλος πλαισιωμένος από τις μαθήτριές μας, οι οποίες του έθεσαν ερωτήματα ορμώμενες από το βιβλίο του «Από τα Ψηλαλώνια στο Φεγγάρι», μας αφηγήθηκε με τον μοναδικό άμεσο και γλαφυρό τρόπο, στιγμιότυπα από την προσωπική του πορεία παράλληλα με την πορεία της ανθρωπότητας προς το φεγγάρι. Μια ιστορική στιγμή για την ανθρωπότητα γιατί όπως γράφει κ. Σιμόπουλος στο βιβλίο του «...ήταν τόσο σπουδαία και σημαδιακή, που μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη στιγμή της δημιουργίας. Γιατί όπως χαρακτηριστικά γράφτηκε τότε εκείνη η στιγμή ήταν ανώτερη και από τη χρήση της φωτιάς, και από την ανακάλυψη του τροχού και από την εκμετάλλευση του αρότρου. Ήταν σπουδαιότερη από τα ταξίδια του Μάρκο Πόλο και του Κολόμβου, ανώτερη και από τη διάσπαση ακόμα του ατόμου».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε αφού διαβάστηκε ένα συγκλονιστικό απόσπασμα του βιβλίου του που μας έκανε να φανταστούμε πως ένιωσαν οι αστροναύτες τη στιγμή της εκτόξευσης του Apollo 11 αλλά και μετά όταν πλέον έβλεπαν για πρώτη φορά τη γη από μακριά.

Έναν πίνακα, ζωγραφισμένο από την ταλαντούχα μαθήτριά μας, Ειρήνη Αλεξιάδη, που τον απεικόνιζε με φόντο τον πύραυλο – ορόσημο, Apollo 11, τον Ιούλιο του 1969 και που είναι εξώφυλλο του βιβλίου του, όπου ως μοναδικός Έλληνας ανταποκριτής, κάλυπτε δημοσιογραφικά το γεγονός της εκτόξευσης και της προσσελήνωσης, χαρίσαμε στον κ. Σιμόπουλο ως ανάμνηση της όμορφης βραδιάς που απολαύσαμε.

Με ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, δόθηκε το όνομά του, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Η πλακέτα, όπου αναγραφόταν «Αίθουσα Διονυσίου Σιμόπουλου», τοποθετήθηκε από τον ίδιο με τη βοήθεια της Διευθύντριας, έξω από την αίθουσα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Παλλήνης, κ Ζούτσος, ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Σχολικής μας Επιτροπής κ. Λιακόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κα Ζινέλη και κ. Μπαξεβάνης, ο Δ/ντής του Δημοτικού Γέρακα, κ. Παπαγγελόπουλος, η υποδιευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Γέρακα, κα Άρχου, ο υποδιευθυντής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα, η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, κα Αλεξανδροπούλου-Τσίλου, ο Γραμματέας της Ένωσης Γονέων , κ. Τρεβλάς, γονείς, μαθητές και συμπολίτες μας. Ευχαριστούμε θερμά όσους μας παραβρέθηκαν.

Ευχαριστούμε τον ΣΓΚ, καθώς και τον γονέα, πατέρα Πετρόπουλο για το κέρασμα μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Οι μαθήτριες που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση ήταν: Αποστολοπούλου Μαίρη-Κέϊτ, Τοπάλη Αναστασία, Βαρελίδη Χλόη, Γεωργούλα Κων/να, Κακαγιάννη Αθηνά , Αθανασίου Γωγώ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ