ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Συνεχίζουμε να σας εξυπηρετούμε με ένα κλικ

Πραγματοποιηθηκε η 2η Διαβουλευση για τα σχεδια Βιωσιμης Αστικης Κινητικοτητας στο Δημο Παλληνης

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 2η διαβούλευση για τα σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, που πραγματοποιήθηκε στη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο δημοτικό κατάστημα της δημοτικής ενότητας Γέρακα (Ιθάκης 12 Γέρακας).

Κατά την διενέργεια της 2ης διαβούλευσης,  ήταν παρόντες ο κος Ζούτσος Αθανάσιος Δήμαρχος Παλλήνης, η κα Δήμητρα Μπίθα Πρόεδρος ομάδας ΣΒΑΚ και προϊσταμένη τμήματος κυκλοφοριακών έργων, ο κος Θάνος Βλαστός καθηγητής πολεοδομίας και συγκοινωνιακού σχεδιασμού ΕΜΠ, ο κος Ευθύμιος Μπακογιάννης διδάκτωρ πολεοδομίας συγκοινωνιολόγος μηχανικός ΕΜΠ, εκπρόσωποι της εταιρείας LEVER, μέλη της ομάδας έργου ΣΒΑΚ Παλλήνης, η κα Παπαδάκη κ. Του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εκπρόσωποι των Δήμων Πεντέλης και Ραφήνας - Πικερμίου, του ΟΑΣΑ, μαθητές και καθηγητές του 2ου ΓΕΛ Γέρακα, εκπρόσωποι του ΦΕΣ Κάντζα, της ποδηλατικής παρέας Παλλήνης, της επιχείρησης Praktiker, του Συλλόγου Γονέων 5ου Δημοτικού Παλλήνης, αντιδήμαρχοι και μέλη ΔΣ Παλλήνης, κάτοικοι.

Την έναρξη των διεργασιών της 2ης διαβούλευσης για τα ΣΒΑΚ Δήμου Παλλήνης, τίμησε με την παρουσία του ο τέως υπουργός υποδομών και μεταφορών, κος Χρήστος Σπίρτζης, που ήδη  βρισκόταν για προγραμματισμένη επίσκεψη στο χώρο του δημαρχείου, ο οποίος επιβράβευσε την προσπάθεια του Δήμου για την εκπόνηση των ΣΒΑΚ και συζήτησε με τους συμμετέχοντες.

Κατά της διάρκεια της 2ης διαβούλευσης έγινε αναφορά στο στάδιο προετοιμασίας και στο στάδιο οργάνωσης και ανάλυσης της υφισταμένης κατάστασης , τα οποία έχουν ολοκληρωθεί, αναλύθηκε η υφισταμένη κατάσταση (εισήγηση κος Μπακογιάννης Θ.)

Και τα αποτελέσματα του συμμετοχικού σχεδιασμού (εισήγηση εταιρεία lever), μέσω χαρτών πινακοποιημένων στοιχείων και διαγραμμάτων και παρουσιάστηκε το όραμα του Δήμου (εισήγηση κα Μπίθα Δ.) Με βάση την γνώμη των πολιτών από τα ερωτηματολόγια που κατατέθηκαν κλπ. Και δόθηκαν τα εναλλακτικά σενάρια κινητικότητας (εισήγηση κος Μπακογιάννης Θ.) Και τα συγκριτικά οφέλη του καθενός.

Στόχος της δεύτερης διαβούλευσης ΣΒΑΚ ήταν μέσω της συμμετοχής των φορέων και των πολιτών και της διενέργειας συμμετοχικού εργαστηρίου (συντονισμός εταιρεία LEVER), να οριστικοποιηθεί η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και να επικυρωθεί / ενημερωθεί το όραμα του Δήμου και μέσα από συζήτηση να συνδιαμορφωθούν τα τελικά σενάρια, τα οποία θα τεθούν μέσω πλατφόρμας προς ψήφιση στους πολίτες.

Ο Δήμος Παλλήνης εχει ολοκληρώσει την 1η και την 2η φάση εκπόνησης των ΣΒΑΚ και προχωρά τους επόμενους μήνες στην ολοκλήρωση της 3ης φάσης του σταδίου υλοποίησης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ