ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Συνεχίζουμε να σας εξυπηρετούμε με ένα κλικ

Αμεση ανταποκριση του Υπουργου Υποδομων και Μεταφορων στο καλεσμα του Δημαρχου Παλληνης για την επιλυση σημαντικων θεματων του Δημου

Συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο Παλλήνης, Θανάση Ζούτσο είχε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης στο Δημαρχείο Παλλήνης όπου βρέθηκε, την προηγούμενη Πέμπτη. Στη συνάντηση συμμετείχαν συνεργάτες του υπουργού Υποδομών, καθώς και στελέχη του Δήμου Παλλήνης και λήφθηκαν αποφάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο 7ο Νηπιαγωγείο και το 7ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης, ενώ έγινε πλήρης ενημέρωση για την πορεία των μεγάλων έργων, που αφορούν στο Δήμο.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό για τα προβλήματα, που αντιμετώπισαν το 7ο Νηπιαγωγείο και το 7ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας και τα οποία είναι επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστούν άμεσα και να δοθούν συγκεκριμένες λύσεις ώστε να μην υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Μετά από πρόταση του κ. Ζούτσου, προκρίθηκε η κατασκευή νέων εγκαταστάσεων σε άλλο χώρο από την Κτ.Υπ. με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για την προσωρινή μετεγκατάσταση του Σχολείου. Παράλληλα, ο κ. Σπίρτζης δεσμεύτηκε για την χρηματοδότηση της κατασκευής του 7ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης στο Ο.Τ. 1117 στο Βακαλόπουλο από τον αρμόδιο φορέα Κτ.Υπ..

Σε ό,τι αφορά στην πορεία των μεγάλων έργων, ο Δήμαρχος Παλλήνης έθεσε ως προτεραιότητες τη δρομολόγηση κατασκευής του οδικού κόμβου, που θα συνδέει την Περιφερειακή Οδό Ραφήνας – Υμηττού με την Αττική Οδό, καθώς και την κατασκευή της στάσης του Μετρό στο Γέρακα, θέματα για τα οποία ο Υπουργός ανέφερε ότι “ήδη προωθούνται μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών”, όπως είχε δεσμευτεί. Στο ίδιο πλαίσιο, τέθηκε και η σύνταξη μελετών κατασκευής δικτύου παρακαμπτηρίων οδών: από Πωγωνίου έως Παπαγγελάκη και Παλαιοπαναγιάς έως Λαυρίου, Σολωμού και Μάνης, καθώς και η διαπλάτυνση της λεωφ. Σπάτων. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για τη χρηματοδότηση των άνω μελετών με σκοπό την οριστική επίλυση των προβλημάτων κυκλοφοριακής συμφόρησης της πόλης.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Σπίρτζης ενημερώθηκε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των πρωτοβουλιών για την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.) του Δήμου Παλλήνης, το οποίο αποτελεί ένα συνεκτικό στρατηγικό σχέδιο για να ικανοποιήσει τις ανάγκες για την κινητικότητα κατοίκων και αγαθών στο Δήμο Παλλήνης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ