ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Συνεχίζουμε να σας εξυπηρετούμε με ένα κλικ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟΝ REAL FM και στον δημοσιογραφο Γιωργο Κακουση. ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΟΜΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΛΗΝΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟΝ REALFM και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κακούση

ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΟΜΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΛΗΝΗ

Μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του ο Δήμαρχος Παλλήνης αναφέρει:

«ως δημοτική αρχή δεν είχαμε καμία απολύτως πληροφόρηση»

«Ενημερωθήκαμε για την εξέλιξη από τυχαία γεγονότα και καταγγελίες κατοίκων που έβλεπαν σε ένα εγκαταλελειμμένο ιδιωτικό πρώην σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες, να γίνονται κάποιες εργασίες και από τους εργάτες εκεί να πληροφορούνται ότι θα γίνει δομή για μετεγκατάσταση μεταναστών.

Ο κόσμος προφανώς ακούγοντας αυτά άρχισε να ανησυχει.Εμείς ως δημοτική αρχή δεν είχαμε καμία απολύτως γνώση και πληροφόρηση και κάποια στιγμή οι κάτοικοι άρχισαν να οργανώνονται και να μου φέρνουν υπογραφές διαμαρτυρόμενοι γι αυτό που πάει να γίνει εκεί, το οποίο εμείς φυσικά και δεν το γνωρίζαμε».

Κινητοποιηθήκαμε ΆΜΕΣΑ με επιστολές στα Υπουργεία»

«Αμέσως κινητοποιηθήκαμε και στείλαμε επιστολή στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι οποίοι μας απάντησαν σε μια δυο μέρες ότι δεν είμαστε αρμόδιοι εμείς εφόσον πρόκειται για ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και οτι αρμόδιο είναι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Την ίδια στιγμή αποστείλαμε παρόμοια επιστολή στο Υπουργείο και στην κ. Φωτίου να μας απαντήσει. Η απάντηση αυτή άργησε να έρθει περίπου 10 – 12 μέρες.

« Ζιζάνια λαϊκιστών και ακραίων διέσπειραν μίσος, εμπάθεια και φόβο στην κοινωνία»

Εν τω μεταξύ, είχαν αρχίσει τα ζιζάνια εδώ να διασπείρουν διάφορες ψευδείς ειδήσεις οτι εδώ πρόκειται να γίνει HotSpot, θα ρθούν μετανάστες , οι 40 θα γίνουν 200 και οτι σε κάποια άλλα σημεία μέσα στην πόλη θα γίνουν HotSpot και θα έρθουν 2.500 – 3.000 μετανάστες, οπότε όλη η μορφή της πόλης.

Αυτά τα πράγματα που λένε και χρησιμοποιούν και αξιοποιούν οι λαϊκιστές και οι ακραίοι για να δημιουργήσουνε μίσος, εμπάθεια στην κοινωνία , να δημιουργήσουν τον φόβο πατώντας στην άγνοια του κόσμου και μετά να πουλήσουν προστασία».

«Επιβεβαίωσε η Υπουργός τη δομή φιλοξενίας 40 ανηλίκων μήνες μετά...»

«Πήραμε την απάντηση από την κ. Φωτίου στις 8 Μαρτίου, από τις 25 (Φεβρουαρίου) που είχαμε στείλει την επιστολή.Εκεί ενημερωνόμασταν πλέον με επίσημο τρόπο ότι πρόκειται για μια δομή φιλοξενίας 40 ανηλίκων ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, παρόλο που στο εν λόγω πρώην ιδιωτικό σχολείο, ήδη είχαν αρχίσει οι κατασκευαστικές εργασίες μικρής κλίμακας από το τέλος του 2018, αφού ο ιδιοκτήτης πρώτα είχε νοικιάσει στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης».

«Στα μαύρα μεσάνυχτα ως θεσμικοί εκπρόσωποι της κοινωνίας»

«Ως Δημοτική αρχή καταγγέλλουμε ότι δεν μπορεί να γίνεται ότι γίνεται ερήμην της κοινωνίας και της δημοτικής αρχής. Θα πρεπει να γνωστοποιούνται πρώτον για να εκτιμάμε ακριβώς τι θα γίνει εκεί πέρααν και ο δήμος δεν είναι καθόλου αρμόδιος για τη λειτουργία αυτών των δομών και δεν εμπλέκεται σε κανένα σημείο παρότι λένε κάποιοι ότι ο Δήμος θα παίρνει λεφτά παραπλανώντας με ψευτιές τον κόσμο.

Με απόφαση του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου θέσαμε νέα ημερομηνία και ζητήσαμε επίσημη ενημέρωση με προθεσμία την Παρασκευή 22 Μαρτίου χωρίς ωστόσο καμία ανταπόκριση από το Υπουργείο.

«Καταγγέλουμε φασιστικές αντιλήψεις και ρατσιστικές διαθέσεις»

« Οι κάτοικοι ανησυχούν και η άρνηση του Υπουργείου συμβάλλει ακριβώς ώστε να δημιουργείται το έδαφος καθώς ακραίοι και λαϊκιστές να καλλιεργούν το φόβο στην περιοχή . Η Υπουργός και η ΔΟΜ συνεχίζουν να αφήνουν τον κόσμο στην άγνοια , συνεχίζουν να λειτουργούν εν κρυπτώ και να ρίχνουν βούτυρο στο ψωμί των λαϊκιστών και να δημιουργούν φασιστικές αντιλήψεις και φοβίες και ρατσιστικές διαθέσεις στον κόσμο» .

 

«Καταγγέλουμε Κεντρική Διοίκηση και Υπουργό»

«Καταγγέλλουμε τη Κεντρική Διοίκηση του κράτους και συγκεκριμένα την κυρία Φωτίου. Εχουν τεράστια ευθύνη με την άρνησή τους να μας ενημερώσουν και να συνεχίζεται η σύγχυση και ο φόβος στην πόλη μας. Τους εγκαλώ και τους προσκαλώ και πάλι να έρθουν να ενημερώσουν τον κόσμο διότι ως Δημοτική Αρχή έχουμε την υποχρέωση να ενώνουμε τον κόσμο και όχι να τον διχάζουμε με λογικές λαϊκισμού».

Ακούστε αναλυτικά η όλη η συνέντευξη του Δημάρχου Παλλήνης στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ