ΠΡΟΣΟΧΗ! Διασπορα δηλητηριασμενων δολωματων (φολες) στην οδο Εβρου στο Γερακα

 Ενημερώνουμε και παρακαλούμε για την ιδιαίτερη προσοχή των συμπολιτών μας, μετά από καταγγελίες που δεχτήκαμε για διασπορά δηλητηριασμένων δολωμάτων (φόλες) στην περιοχή πέριξ της πλατείας Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στο Γέρακα.

Το Αστυνομικό τμήμα Παλλήνης έχει ήδη ενημερωθεί και πολλά από τα δολώματα έχουν ήδη συλλεχθεί.

Οι άγνωστοι δράστες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι απέναντί τους έχουν τον ίδιο τον Νόμο ο οποίος σε κάθε περίπτωση και θα εφαρμοστεί μέχρι κεραίας. Πράξεις που δείχνουν παντελή έλλειψη σεβασμού στην κοινωνία και προσβάλλουν τον πολιτισμό μας και τα ανθρώπινα συναισθήματα είναι καταδικαστέες και ειδικά οι συγκεκριμένες τιμωρούνται με βαριά πρόστιμα.

Παρακαλούμε λοιπόν τους συμπολίτες μας εάν πέσει οτιδήποτε στην αντίληψη τους να επικοινωνήσουν αμέσως με το τηλ. 210 6604725 (πρωϊ), με το Αστυνομικό τμήμα Παλλήνης 2106615900 καθώς και με το Τοπικό Φιλοζωϊκό Σωματείο στο 6971703944 

Ο Δήμος Παλλήνης, υπενθυμίζει ότι τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλοι & γάτες) προστατεύονται από το Νόμο 4039/2012 και σύμφωνα με τις διατάξεις του, οι δράστες κακοποίησης τους, διώκονται αυτεπαγγέλτως και τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο.

Έχοντας την υποχρέωση της διαχείρισης αλλά και της προστασίας τους, ξεκαθαρίζει με κατηγορηματικό τρόπο, ότι οποιαδήποτε περίπτωση ενεργητικής ή και παθητικής κακοποίησης, πόσο μάλλον και δηλητηρίασης αδέσποτου ζώου, θα επιφέρει αμέσως τις προβλεπόμενες ποινικές συνέπειες.

Παρακαλούνται οι συμπολίτες μας – ιδιοκτήτες ζώων να είναι πολύ προσεκτικοί κατά την διάρκεια του περιπάτου, δεδομένου ότι πλέον τα δηλητήρια δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ