«Δημιουργια ΤΟ.Μ.Υ- αξιοποιηση των ηδη υπαρχουσων δομων Πρωτοβαθμιας Φροντιδας Υγειας στον Δημο Παλληνης - επαναλειτουργια ιατρειου στις εργατικες κατοικιες «Γρηγοριος Λαμπρακης».

Στη συνάντηση πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Παλλήνης με τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Κο Σταμάτη Βαρδαρό, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, συζητήθηκε η δυνατότητα δημιουργίας Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ) στο Δήμο Παλλήνης, όπως προβλέπεται από το Ν. 4486/2017, δεδομένης ήδη της λειτουργίας Δημοτικού Κοινωνικού Ιατρείου.

Παράλληλα διατυπώθηκε το αίτημα της αξιοποίησης των ήδηυπαρχουσών δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ιατρεία Π.Ε.Δ.Υ Παλλήνης, Γέρακα, Ανθούσας) με την στελέχωση τουςμε ιατρούς ειδικοτήτων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων. O Δήμος Παλλήνης αναλαμβάνει την κάλυψη των στεγαστικών και λειτουργικών δαπανών των ιατρείων.

Τέλος κατά την συνάντηση επανήλθε το πάγιο αίτημα του Δήμου Παλλήνης περί εξασφάλισης της δυνατότητας συνταγογράφησης από τους Εθελοντές Ιατρούς, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Παλλήνης, σύμφωνα με τον σχετικό κανονισμό λειτουργίας του.

Σε ενημερωτική εκδήλωση για θέματα Υγείας στον Δήμο Παλλήνης, με την παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κου Παύλου Πολάκη, επανήλθαν τα παραπάνω θέματα και υπήρξε κοινή διαπίστωση από όλους τους παρευρισκόμενους για την ανάγκη δημιουργίας μονάδας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στα όρια του Δήμου Παλλήνης.

Συνημμένα σας διαβιβάζουμε σχετικό αίτημα προς το Κέντρο Υγείας Σπάτων και παρακαλούμε για της δικές σας ενέργειες, αναμένοντας σχετική ενημέρωση.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΟΥΤΣΟΣ

 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ