ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Συνεχίζουμε να σας εξυπηρετούμε με ένα κλικ

Ημεριδες ενημερωσης και δρασεις με θεμα: ‘’Εμβολιαστικη καλυψη πληθυσμου’’.

Το τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας  Υγείας του Δήμου Παλλήνης  σε  συνεργασία με την  Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος υλοποίησε ημερίδες ενημέρωσης με θέμα  ‘’Εμβολιαστική  κάλυψη πληθυσμού’’

·         την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019  στο Δημοτικό κατάστημα Παλλήνης- Πλατεία Ελευθερίας  και

·         την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019  στο 3ο Δημοτικό σχολείο Παλλήνης- Κάντζα,. 

Οι  εκδηλώσεις υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με τους Συλλόγους  Γονέων και Κηδεμόνων των 1ου ,2ου   και 3ου ,5ου   Δημοτικών Σχολείων Παλλήνης αντίστοιχα.

Οι ημερίδες διοργανώθηκαν  στο πλαίσιο υλοποίησης  του προγράμματος  Αγωγής Υγείας (Α….ΜΠΑ  /ΑΝΑΖΗΤΗΣΕ ……ΜΑΘΕ-ΠΡΟΛΑΒΕ –ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ) . 

Τις εισηγήσεις πραγματοποίησαν  η κα Ιωάννα Αθανασίου Εκπαιδευτικός Νοσηλεύτρια  1ο ΕΠΑΛ  Λουτρακίου  και η κα Αναστασία  Τσιχλακίδου  Νοσηλεύτρια, Μsc, PhD,  Γ.Α.Ν.Π  «Μεταξά» αντίστοιχα. Οι εισηγήτριες με απλό και κατανοητό τρόπο αναφέρθηκαν στα εμβόλια και στις δράσεις  τους, τόνισαν την σημασία τους στην εξασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και αναφέρθηκαν  στην εμβολιαστική κάλυψη ειδικών κατηγοριών του πληθυσμού, ομάδων υψηλού κινδύνου αλλά και στην σημασία εμβολιασμού των ενηλίκων αναπτύσσοντας παράλληλα την έννοια της «Ανοσίας Αγέλης».

Παράλληλα στην ημερίδα της 20ης Ιανουαρίου υπήρχε ενημέρωση για  την " Πρόληψη και αντιμετώπιση αναπνευστικών λοιμώξεων-Άσθμα στη παιδική ηλικία" από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Παιδιατρικής Παιδοπνευμονολογίας κο  Κώστα Πρίφτη, της Γ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου  Αθηνών, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ. Ο κος Πρίφτης, μαγεύοντας το ακροατήριο με τον μεστό, άμεσο και πλήρως επιστημονικά τεκμηριωμένο λόγο του, καλεσμένος από τα μέλη του ΔΣ του 3ου ΔΣ Παλλήνης κα Μ. Μακρή και κο Ν.Μαργιόλη, εξάντλησε το θέμα των αναπνευστικών λοιμώξεων και προκάλεσε πλήθος ερωτήσεων που κράτησαν ζωντανή την συζήτηση μέχρι αργά.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης κος Αθανάσιος Ζούτσος ευχαρίστησε την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος  και τους εισηγητές για την προσφορά  τους, το τμήμα Δημόσιας Υγείας και τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για την συνεργασία τους και συνεχάρη την αρμόδια  αντιδήμαρχο για τον συνολικό συντονισμό των δράσεων.

Η αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας κα Καλλιόπη  Ζινέλη τόνισε ότι «.. η εμβολιαστική κάλυψη ΔΕΝ είναι "παιδική υπόθεση" μας ενδιαφέρει όλους διότι αφορά την  ποιότητα της ζωής μας, των παιδιών μας, των γονέων μας αλλά και την κοινωνική μας ευθύνη ευρύτερα, και απαιτεί την συνεχή μας ενημέρωση».

Τις εκδηλώσεις χαιρέτησαν οι πρόεδροι  των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων που συμμετείχαν στις ημερίδες κα Μ. Αθανασοπούλου, Γ. Σκούνας, Α. Παμφίλης, Χ.  Διαλυνά και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κος Παμφίλης από το 3ο ΔΣ Παλλήνης «…Πάνω από όλα εμείς σαν γονείς αποζητούμε την ενημέρωση ειδικά σε τομείς όπως η Υγεία …..σε μια περίοδο υπερπληροφόρησης και αναπόφευκτα παραπληροφόρησης, εμείς ακολουθούμε σταθερά τον δρόμο που μας υποδεικνύει η επιστήμη. Το 2019, είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στους ανθρώπους που μεγαλώνουμε να αφήσουμε πίσω μας προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες και να αναζητούμε με επιστημονική τεκμηρίωση τις απαντήσεις στα ερωτήματα μας…».

Η ιδιαίτερα παραγωγική συζήτηση που ακολούθησε τις ενημερώσεις υπηρετεί  με τον πιο σαφή τρόπο το παραπάνω ζητούμενο που εύγλωττα έθεσε ο πρόεδρος του 3ου ΔΣ Παλλήνης όπως και οι υπόλοιποι πρόεδροι των συλλόγων γονέων με τις ανάλογες τοποθετήσεις τους.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθησαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης κοι Γ. Μερτζάνος, Δ. Μπαξεβάνης, Γ. Μουρτζιάπης, Κ.Σμέρος, και το μέλος του κοινοτικού συμβουλίου Ανθούσας κα Σ.Καλέ καθώς και ο Διευθυντής του 3ου ΔΣ Παλλήνης κος Δ. Κανελλόπουλος, ο οποίος έκανε μια σύντομη παρέμβαση.   

Παράλληλα τις πρωινές ώρες της 20ης Ιανουαρίου2019 πραγματοποιήθηκε παιδιατρική εξέταση και εμβολιασμοί παιδιών ευπαθών ομάδων και Ρομά, στο 1ο ΔΣ Γέρακα στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος «Υγεία για ¨Όλους». Στην συνάντηση που υπήρξε με την παρουσία  του Δήμαρχου Παλλήνης, της Αντιδημάρχου Δημόσιας Υγείας, της συντονίστριας του προγράμματος και του εκπρόσωπου των ρομά, δρομολογήθηκε η εκτεταμένη πραγματοποίηση ιατρικών δράσεων σε επόμενη φάση του προγράμματος «Υγεία για Όλους»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ