Ο Δημαρχος Παλληνης στη συγκεντρωση στην Καντζα: «Επιδιωκουμε τον αμεσο διαλογο με τους πολιτες και συνδιαμορφωνουμε λυσεις για ολα τα προβληματα»

Με μεγάλη συμμετοχή ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής για ενημέρωση και συζήτηση οι κάτοικοι του Αγίου Νικόλαου, των Εργατικών Κατοικιών Ι & ΙΙ και της Κάντζας της Δ.Ε. Παλλήνης

Με τέσσερις σημαντικούς θεματικούς άξονες, καθώς και το μείζον θέμα της ΔημόσιαςΑσφάλειας των πολιτών ολοκληρώθηκε η συζήτηση του Δήμου Παλλήνης με τους κατοίκους του Αγίου Νικόλαου, των Εργατικών Κατοικιών Ι & ΙΙ και της Κάντζας την Παρασκευή. Κάτοικοι και των τεσσάρων περιοχών είχαν την ευκαιρία να ακούσουν, να πληροφορηθούν αλλά και να διατυπώσουν τις απόψεις τους για θέματα, που αφορούν στο κυκλοφοριακό, στην κατάρτιση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, στην πολεοδόμηση του κτήματος Καμπά, καθώς και στις θετικές εξελίξεις στο σημαντικό θέμα της Αποχέτευσης.

Κυκλοφοριακό και Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα

Η πρώτη θεματική, που αφορούσε στο κυκλοφοριακό της περιοχής καθώς και στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας εστίασε στους τρόπους με τους οποίους η κίνηση μέσα στον οικιστικό ιστό θα διαμορφωθεί με άξονα την ευκολία του πεζού έχοντας στο επίκεντρο της τον Άνθρωπο, καθώς και τις εναλλακτικές μορφές κυκλοφορίας, όπως είναι το ποδήλατο. Επίσης, συζητήθηκε άμεση αντιμετώπιση των σημερινών κυκλοφοριακών προβλημάτων των περιοχών. Επίσης, έγινε εκτενής αναφορά στη θωράκιση τους με συγκεκριμένα μέτρα από πιθανή κυκλοφοριακή επιβάρυνση στο μέλλον.

Κτήμα Καμπά

Αναφορικά με την πολεοδόμηση του Κτήματος Καμπά, ο Δήμαρχος Παλλήνης, Αθανάσιος Ζούτσος, αναφέρθηκε στις πιο πρόσφατες εξελίξεις που έχουν σχέση με την επιτυχή έκβαση των διεκδικήσεων του Δήμου και οι οποίες αφορούν στην εκπόνηση αντισταθμιστικών κοινωφελών έργων ύψους 6 εκατ. ευρώ με έμφαση στις γειτονικές περιοχές, στην μεταβίβαση της κυριότητας της βίλλας Καμπά στο Δήμο Παλλήνης, στην ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών και κυκλοφοριακώνεπιπτώσεων, καθώς και στις ευκαιρίες απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους κατοίκους της περιοχής. Παράλληλα, ο Δήμαρχος παρουσίασε προς τους κατοίκους την στρατηγική, που ακολούθησε ο Δήμος για το συγκεκριμένο θέμα και απάντησε με συγκεκριμένο τρόπο σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν σχετικά με τις παραμέτρους της πολεοδόμησης.

Αποχέτευση

Για το μείζον θέμα της Αποχέτευσης της συγκεκριμένης περιοχής, ο κ. Ζούτσος ανέφερε ότι «είμαστε σε πολύ καλό σημείο για την διευθέτηση του ζητήματος» και τόνισε ότι πλέον για όλες τις περιοχές του Δήμου έχουν ξεκινήσει και δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την κατασκευή του δικτύου Αποχέτευσης. Παράλληλα, επεσήμανε ότι για το τμήμα του Δήμου βορείως της Περιφερειακής Οδού Υμηττού- Ραφήνας είχε οριστεί ημερομηνία δημοπράτησης του έργου η 17η Δεκεμβρίου.

Δημόσια Ασφάλεια

Τέλος, λόγω των πρόσφατων περιστατικών κλοπών, που σημειώθηκαν ειδικά στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, ο Δήμαρχος παρουσίασε τις πρωτοβουλίες, που ανέλαβε η Δημοτική Αρχή για να πετύχει μία ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στην περιοχή, ενώ ανακοίνωσε προς τους κατοίκους την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την τοποθέτηση security, που θα επιτηρεί τους δημόσιους χώρους σε όλο το Δήμο και θα κυκλοφορεί ειδικά τις βραδινές ώρες ενισχύοντας το αίσθημα ασφαλείας, αλλά και δρώντας αποτρεπτικά προς τους επίδοξους δράστες παραβατικών ενεργειών.

Στην ενημέρωση και συζήτηση, η οποία διήρκεσε σχεδόν 4 ώρες, οι πολίτες και οι εκπρόσωποι φορέων έθεσαν διάφορα και ενδιαφέροντα ζητήματα προς συζήτηση, ενώ τόνισαν την σημασία, που είχε η πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής. Κλείνοντας, ο Δήμαρχος Παλλήνης υπογράμμισε ότι οι διαδικασίες αυτές θα συνεχιστούν στο πλαίσιο της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής “να επιδιώκει τον άμεσο διάλογο με τους πολίτες για να συνδιαμορφώνουμε μαζί λύσεις για όλατα προβλήματα”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

 

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ