Επισκεψη στο Κ.Δ.Α.Υ Κορωπιου και στον Δ.Α.Α

Ο Δήμος Παλλήνης  ξεκίνησε την καμπάνια «Τι μπορώ να ανακυκλώσω στον μπλε Κάδο».

Σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης(Ε.Ε.Α.Α.) και τον Δ.Α.Α., οργάνωσε την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 ξενάγηση  το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών  (Κ.Δ.Α.Υ.)Κορωπίου και στις Περιβαλλοντικές εγκαταστάσεις του Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» . Συμμετείχαν οι εθελοντές εκπαιδευτικοί  που  υποστηρίζουν τις περιβαλλοντικές δράσεις στα Δημόσια Σχολεία του Δήμου Παλλήνης.

Στο Κ.Δ.Α.Υ. Κορωπίου το προσωπικό ήταν πολύ φιλικό. «… Μας δόθηκε η δυνατότητα να  γνωρίσουμε σημαντικές παραμέτρους που επηρεάζουν τη διαδικασία της ανακύκλωσης και την αποτελεσματικότητά της, παραμέτρους που δεν ήταν γνωστές (ή όχι τόσο καλά γνωστές) ακόμη και σε εκπαιδευτικούς που ασχολούνται χρόνια με το θέμα στα σχολεία. Η βιωματική μάθηση ως γνωστόν είναι υψηλής αξίας. Αυτή επιδιώκουμε να μεταφερθεί στους μαθητές μέσω των εκπαιδευτικών. Μας δόθηκε η δυνατότητα να αποσαφηνίσουμε αρκετά ζητήματα που σχετίζονται με τη πολύ σημαντική διαδικασία της ανακύκλωσης….» αναφέρει σε ευχαριστήρια επιστολή του ο Κος Ευάγγελος Μπαλιούσης Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Αν. Αττικής, ο οποίος συνόδευε τις επισκέψεις. Η κα Βέρα Βορύλα Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ/νσης Πρωτο/θμιας Εκπ/σης Αν. Αττικής, υπήρξε συνδιαμορφωτης της επίσκεψης και συνοδεύοντας τους εκπαιδευτικούς, συνετέλεσε στην άψογη υλοποίηση της δράσης. Η κ.Ευδοκία Αναματερού στον Δ.Α.Α ήταν άψογη στην παρουσίαση των περιβαλλοντικών εγκαταστάσεων και των δράσεων που υλοποιεί  ο Διεθνής Αερολιμένας στα πλαίσια της προστασίας του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής. Η παρουσίαση ήταν πλήρης και σαφής.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης κος Αθανάσιος Ζούτσος ευχαριστεί τους εκπροσώπους της ΕΕΑΑ, του ΚΔΑΥ Κορωπίου  και του Δ.Α.Α για την πλήρη και ιδιαίτερα περιεκτική ξενάγηση, τους εθελοντές εκπαιδευτικούς που ανταποκρίθηκαν και στηρίζουν τα προγράμματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του Δήμου Παλλήνης και συνεχάρη την αρμόδια αντιδήμαρχο κα Καλλιόπη Ζινέλη για τον γενικό συντονισμό και οργάνωση των προγραμμάτων.

Ακολουθούν και άλλες δράσεις στο πλαίσιο της παραπάνω καμπάνιας, όπως η διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού σε όλους τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας, η στήριξη του Δήμου Παλλήνης και της ΕΕΑΑ της Μουσικής συναυλίας του 3ου Γυμνασίου Παλλήνης στις 1 Δεκεμβρίου, η παραγωγή βίντεο η μικρού σποτ 45 λεπτών, για τους μαθητές των Λυκείων, ακολουθώντας τον εικαστικό διαγωνισμό “FOLLOW GREEN ACTION2”.

Πληροφορίες:
Followgreen Δήμου Παλλήνης, 213 0436298, schools@followgreen.gr 
Καλλιόπη Ζινέλη, Αντιδήμαρχος Περιβαλλοντικής Πολιτικής και Δημόσιας Υγείας, 213 2031651, 6974020778

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ