Ο Δημος Παλληνης πρωτοπορος στην επεκταση Δικτυου Φυσικου Αεριου

Μεγάλη η συμμετοχή των πολιτών στην ημερίδα για το Φυσικό Αέριο, που διοργάνωσε ο Δήμος Παλλήνης την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου

Κατάμεστη από κατοίκους της ήταν η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Γέρακα, όπου πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική Ημερίδα για την επέκταση του Δικτύου Φυσικού Αερίου.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο γενικός διευθυντής της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής Α.Ε., κ. Δημήτρης Παπακώστας, και στελέχη της Εταιρείας.

Οι ομιλητές παρουσίασαν εκτεταμένα και αναλυτικά ποια είναι τα στάδια. που περιλαμβάνει η επέκταση του δικτύου στο Δήμο μας, τις περιοχές στις οποίες αφορούν, καθώς και πληροφορίες που έχουν σχέση με τη χρήση του.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Αθανάσιος Ζούτσος, στην αρχική τοποθέτηση του εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς και την ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση όλης της Δημοτικής Αρχής, αλλά και των Δημοτών για την επέκταση του δικτύου Φυσικού Αερίου στο Δήμο Παλλήνης.

Το χαρακτήρισε ως «έργο ζωής για το Δήμο» και ανέφερε ότι «ο Δήμος θα είναι σε εγρήγορση και ετοιμότητα για την σταδιακή επέκταση του δικτύου σε όλη την επικράτεια του Δήμου». Κλείνοντας, προέτρεψε και κάλεσε όλους τους δημότες, που θέλουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του Φυσικού Αερίου, να συμπληρώσουν τις αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Από μεριάς του, ο κ. Παπακώστας χαρακτήρισε το Δήμο Παλλήνης, «πρωτοπόρο γιατί μέσα σε έξι μήνες το φυσικό αέριο έγινε μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα για το Δήμο». Αναφερόμενος στο ιστορικό της έναρξης των εργασιών στάθηκε ιδιαίτερα στην επιμονή του Δημάρχου, κ. Ζούτσου για την πραγματοποίηση του έργου, καθώς και στην προετοιμασία του αφού όπως ο ίδιος είπε «η συγκέντρωση των 1.400 υπογραφών σε αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος ήταν ένα στοιχείο κρίσιμο για την εξέλιξη του ζητήματος». Χαρακτήρισε το Φυσικό Αέριο ως απόλυτα οικολογικό, οικονομικό και ασφαλές αγαθό, που μόνο οφέλη έχει να προσφέρει στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

«Πολύ σύντομα θα είναι έτοιμες οι πρώτες συνδέσεις»

Σε παρέμβασή τους ο κ. Χρήστος Σκουλίδας, τεχνικός διευθυντής της Εταιρείας Διανομής Αερίου, και ο κ. Γιώργος Παλαιολόγος, διευθυντής Πωλήσεων αναφέρθηκαν στο έργο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς και στις δυνατότητες, που έχουν οι καταναλωτές να το προμηθευτούν.

Εξήγησαν ότι σε κάποια σημεία το δίκτυο είναι έτοιμο να συνδεθεί με τις οικίες, κάτι πολύ σύντομα θα είναι εφικτό για όλο τμήμα, που είναι υπό κατασκευή. Ανέφεραν, ακόμη, ότι υπάρχουν πολλές εταιρίες παρόχων στις οποίες μπορούν να απευθύνονται οι καταναλωτές για να το στάδιο της τελικής σύνδεσης του Δικτύου με τις οικίες τους, διαδικασία, που όπως τόνισαν, είναι πολύ χαμηλού κόστους και θα έχει άμεση απόσβεση.

Στη συνέχεια, οι παριστάμενοι δημότες είχαν τη δυνατότητα να υποβάλλουν άμεσα τα ερωτήματα τους προς τους ιθύνοντες της Εταιρείας, οι οποίοι απάντησαν και ακολούθησε ένας γόνιμος διάλογος.

//
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ