Ξεκινησαν τη λειτουργια τους οι Σχολες Γονεων του Δημου Παλληνης

Οι Σχολές Γονέων, η πρωτοβουλία που ξεκίνησε το Μάρτιο του 2018 ο Δήμος Παλλήνης και το Τμήμα Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, συνεχίζεται φέτος ως πλήρης ακαδημαϊκή χρονιά μέχρι το Μάιο του 2019. Έτσι, εκτός από τα παιδιά, που βρέθηκαν στις αίθουσες διδασκαλίας πριν περίπου δύο μήνες, ήρθε η σειρά των γονιών να κάτσουν στα θρανία. Στόχος του Σεμιναρίου, όπως σημειώθηκε εμφατικά δεν είναι να υποδείξει ποιος είναι ο τέλειος γονέας, αλλά να προσφέρει γνώση για το ρόλο των γονέων, ενημέρωση για την ανάπτυξη των παιδιών, τεχνικές και «χρήσιμα εργαλεία» προκειμένου να αντεπεξέλθουν οι γονείς όσο το δυνατό αποτελεσματικότερα στις ιδιαίτερες συνθήκες των ημερών μας.

Παραπάνω από 70 γονείς βρέθηκαν την Πέμπτη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος της Δ.Ε. Παλλήνης και δημιούργησαν μία πολύ δυναμική ομάδα γεμάτη διάθεση να μοιραστούν, να ακούσουν, να πληροφορηθούν. Οι Σχολές Γονέων αποτελούν μία πρωτοβουλία κοινωνικής παρέμβασης, που πλαισιώνεται από κοινωνικούς επιστήμονες, κατά την οποία αναπτύσσονται θεματικές όπως είναι η επικοινωνία με το παιδί, οι εξαρτήσεις, η συνεργασία με το σχολείο για τις οποίες προβλέπεται και παράλληλη συμβουλευτική.

Σημειώνεται ότι κάθε γονέας του Δήμου Παλλήνης μπορεί να παρακολουθήσει όποια συνεδρία της Σχολής θέλει και να εγγραφεί κατά τη διάρκεια της. Επίσης, τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί το πρόγραμμα της Σχολής στο οποίο θα αναφέρονται οι θεματικές, που θα αναπτύσσονται κάθε φορά.

Παρών στην έναρξη της Σχολής Γονέων ήταν και ο Δήμαρχος Παλλήνης, Αθανάσιος Ζούτσος, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συνέχιση της λειτουργίας των Σχολών, ενώ χαρακτήρισε ως ενθαρρυντικό στοιχείο για τη σημασία τους την παρουσία πολλών γονιών, γεγονός που επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη τους στις κοινωνικές πρωτοβουλίες, που αναπτύσσει ο Δήμος. «Γονιός δε γεννιέσαι, αλλά γίνεσαι μέρα με τη μέρα» τόνισε χαρακτηριστικά στον χαιρετισμό του.

Από πλευράς του, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας, Δημήτριος Μπαξεβάνης, αναφέρθηκε στο ρόλο τέτοιων δικτύων, που δίνουν τη δυνατότητα στους γονείς να βελτιώσουν την επικοινωνία με τα παιδιά τους, να ενημερωθούν για τις ανάγκες τους και τις αναζητήσεις τους. Παράλληλα, έκανε μία εκτενή αναφορά στο σημαντικό έργο, που παράγουν οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου Παλλήνης και υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στις ανάγκες κοινωνικής συνοχής της τοπικής κοινωνίας.

Την έναρξη των μαθημάτων παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κωστής Σμέρος, οι Αντιδήμαρχοι, Πόπη Ζινέλη και Βασίλης Δημητριάδης, καθώς και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Παλλήνης, Νίκος Παπανικολάου.
Από πλευράς υπηρεσιακών στελεχών παραβρέθηκαν οι Γιάννα Κάζου, Δ/ντρια Κοινωνικών Υπηρεσιών, η Ελίνα Κωνσταντίνου, προϊσταμένη του τμήματος Παιδείας και Πολιτισμού, όπως και η Ανδρομάχη Σπάρτσιου, συντονίστρια της Σχολής Γονέων.

Πολύ σημαντικό για τη φετινή χρονιά είναι ότι οι Σχολές Γονέων θα αναπτυχθούν σε δύο τμήματα ώστε να εξυπηρετηθούν κατά το δυνατόν περισσότεροι γονείς βάσει των καθημερινών τους υποχρεώσεων.

Τα δύο τμήματα είναι:

  • Το πρωινό τμήμα της Σχολής Γονέων θα λειτουργεί κάθε Πέμπτη (εκτός αργιών) και ώρες 10:00-12.00 στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Παλλήνης (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου), Φειδιππίδου 25Α.

  • Το απογευματινό τμήμα θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου. Οι συναντήσεις θα γίνονται Δευτέρες ανά δεκαπενθήμερο και ώρες 18.00-20.00 στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα, Μιαούλη και Γκούρα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ