Στην καλυτερη τετραδα του κοσμου της “F1 in Schools” μαθητες απο σχολεια της Παλληνης

Την τετάρτη θέση ανάμεσα σε ομάδες από όλον τον κόσμο κατέλαβε η ομάδα AlacrityProject, την οποία απαρτίζουν μαθητές και μαθήτριες του 2ου Λυκείου Παλλήνης και της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής

Σε έναν κορυφαίο παγκόσμιο διαγωνισμό υψηλών προδιαγραφών στους τομείς της τεχνολογίας, της μηχανικής και των θετικών επιστημών, αλλά και της φαντασίας συμμετείχαν ομάδες μαθητών από Σχολεία του Δήμου Παλλήνης. Και απέσπασαν κορυφαίες θέσεις στη γενική κατάταξη γεμίζοντας όλους μας περηφάνια και χαρά.

Η ομάδα Alacrity Project, η οποία και κατέκτησε τη σημαντική διάκριση, προέκυψε από τη συνεργασία δύο σχολείων, του 2ου Γενικού Λυκείου Παλλήνης και της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής. Το κάθε σχολείο συμμετείχε με τις ομάδες Project One και Alacrity αντίστοιχα στους Εθνικούς Τελικούς όπου και αποφάσισαν να συνεργαστούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, το οποίο και κατάφεραν. 

Έτσι, λοιπόν, μετά την πρόκριση τους στην τελική φάση του φετινού διαγωνισμού, οι μαθητές-εκπρόσωποι της χώρας μας βρέθηκαν στη Σιγκαπούρη την προηγούμενη εβδομάδα όπου, μετά από μία ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία –λόγω του υψηλού επιπέδου όλων των συμμετεχόντων- συγκέντρωσαν πολύ υψηλή βαθμολογία, η οποία τους οδήγησε στην τέταρτη θέση.

Ο Δήμος Παλλήνης εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια και την ιδιαίτερη χαρά, που αισθάνεται η τοπική κοινωνία για την συνεργασία και το σπουδαίο αποτέλεσμα, που αυτή επέφερε αντανακλώντας τις υψηλές ικανότητες της νέας γενιάς της χώρας μας. Παράλληλα, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Παλλήνης, Αθανάσιος Ζούτσος, «οι πρωτοβουλίες υποστήριξης της σχολικής κοινότητας και των δράσεων, που αυτή αναπτύσσει, θα συνεχιστούν με αμείωτο τρόπο μέσω των Σχολικών Επιτροπών και των υπηρεσιών του Δήμου μας».

Ο διαγωνισμός «F1 in Schools» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Formula 1 και ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς STEM (Science (Επιστήμη), Technology (Τεχνολογία), Engineering (Μηχανική) and Mathematics (Μαθηματικά)) στον κόσμο και αφορά σε μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ικανότητες τους στους παραπάνω τομείς και να έρθουν σε επαφή με ένα πολύ ενδιαφέρον πεδίο επιστημονικής κατάρτισης και επαγγελματικής προοπτικής.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ