Η κοινωνια του Δημου Παλληνης στεκεται αλληλεγγυα στους κατοικους των πυροπληκτων περιοχων

Άμεση η ανταπόκριση στο κάλεσμα αλληλεγγύης από πολίτες, φορείς και συλλογικότητες προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας

Συγκινητική και μεγάλη ήταν η ανταπόκριση κατοίκων, συλλόγων και φορέων της Ανθούσας, του Γέρακα και της Παλλήνης στο Κάλεσμα Αλληλεγγύης του Δήμου Παλλήνης την επομένη της μεγάλης πυρκαγιάς, που έπληξε τους γειτονικούς Δήμους Ραφήνας- Πικερμίου και Μαραθώνος, με αποτέλεσμα τον τραγικό και άδικο θάνατο δεκάδων συνανθρώπων μας.

Πολίτες κάθε ηλικίας και εκπρόσωποι πολλών φορέων έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να συνεισφέρουν με όποιον τρόπο μπορούσαν στο Κάλεσμα Αλληλεγγύης προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης, όπως αυτά είχαν καθοριστεί και συγκεκριμενοποιηθεί, σε συνεχείς επαφές, που είχαν οι υπεύθυνοι του Δήμου Παλλήνης με τους Δήμους Ραφήνας- Πικερμίου και Μαραθώνος. Μεγάλες ποσότητες από τρόφιμα, νερά, φάρμακα, είδη ρουχισμού και υπόδησης, λευκά είδη και είδη υγιεινής συγκεντρώθηκαν άμεσα με σκοπό να αποσταλούν στα σημεία συγκέντρωσης, που έχουν οριστεί για την οργάνωση της τακτοποίησης και διανομής τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Παλλήνης από την πρώτη στιγμή βρέθηκε κοντά στους γειτονικούς Δήμους, που επλήγησαν, από τους οποίους ζήτησε ενημέρωση σχετικά με τις ανάγκες βοήθειας, που διαμορφωθήκαν τις πρώτες μέρες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, καθώς και για τον κατάλληλο χρόνο και τρόπο με τον όποιο θα παραδινόταν. Εκτός των ειδών ανάγκης, ο Δήμος Παλλήνης προθυμοποιήθηκε να συνδράμει με το προσωπικό του και ιδιαίτερα με ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και φαρμακοποιούς της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, κάτι που έγινε αποδεκτό. Τα παραπάνω συζητήθηκαν και σε συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Παλλήνης, Αθανάσιος Ζούτσος με τις Δημοτικές Αρχές των Δήμων Ραφήνας - Πικερμίου και Μαραθώνος την επόμενη μέρα της μεγάλης πυρκαγιάς.

Έτσι, την Τετάρτη το πρωί το φορτηγό του Δήμου Παλλήνης γεμάτο με τις κούτες και τα πακέτα, που είχαν συγκεντρωθεί, από κοινού με δύο επιπλέον οχήματα κατέφτασε στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μάκρης, το όποιο λειτουργεί ως χώρος συγκέντρωσης των ειδών αλληλεγγύης και ως σημείο συντονισμού των εθελοντών. Την αποστολή συνόδευαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Δημήτρης Μπαξεβάνης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κωστής Σμέρος. Για τη συγκέντρωση, μεταφορά και παράδοση της αγαθών καθοριστική ήταν η συμβολή υπαλλήλων των Διευθύνσεων Κοινωνικής Πολιτικής και Καθαριότητας του Δήμου Παλλήνης, καθώς και των εθελοντών, που προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν όλο αυτό το διάστημα.

Εκτός από την παράδοση των αγαθών, οι εκπρόσωποι του Δήμου Παλλήνης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους υπευθύνους του Συντονισμού για διάφορα ζητήματα σχετικά με την εξέλιξη και το έργο της αποκατάστασης των πληγέντων και, κυρίως, για το πώς θα μπορούσε εκ νέου ο Δήμος Παλλήνης να συνδράμει στο έργο τους.

Παράλληλα, διαβίβασαν τη στήριξη όλου του Δήμου, του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου Παλλήνης, Αθανάσιου Ζούτσου, ενώ εξέφρασαν τη στήριξη της κοινωνίας του Δήμου Παλλήνης προς όλους τους πληγέντες, και ιδιαίτερα στους ανθρώπους, που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα.

Αυτή τη στιγμή, έχει αναπτυχθεί μία πραγματικά συγκινητική δομή Αλληλεγγύης, Εθελοντικής Εργασίας και συγκέντρωσης κάθε είδους βοήθειας στις πληγείσες περιοχές. Όσοι βρίσκονται στα Συντονιστικά Κέντρα, αλλά και σε διάφορα σημεία στις πληγείσες περιοχές, έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό ώστε να γίνει ό,τι είναι απαραίτητο για την αποκατάσταση των πληγέντων. Οι ποσότητες ειδών ανάγκης, που έχουν συγκεντρωθεί, είναι εντυπωσιακές και η διανομή τους εξελίσσεται με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Δήμος Παλλήνης είναι σαφές ότι συνεχίζει τις ίδιες προσπάθειες ώστε να υποστηρίξει το έργο, που επιτελούν όλοι οι προαναφερόμενοι φορείς και πρόσωπα για την υποστήριξη των πληγέντων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ