2ο Γυμνασιο Γερακα: «Η Κυπρος στο διαβα του χρονου μεχρι σημερα»

 Η εκδήλωση «Η Κύπρος στο διάβα του χρόνου μέχρι σήμερα» πραγματοποιήθηκε στον όμορφο και φιλόξενο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Γέρακα υπό την αιγίδα του Δήμου Παλλήνης, τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2018.

Μια εκδήλωση, που ήταν το επιστέγασμα μιας πολιτιστικής διαδρομής στην Κύπρο και στην ιστορία της, η οποία διήρκησε μια ολόκληρη σχολική χρονιά, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος και του διεθνούς διαγωνισμού «Κύπρος – Ελλάδα – Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες», υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Αναστασιάδη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμού του Δημάρχου Παλλήνης, Αθανάσιου Ζούτσου, ενώ προλόγισε η Διευθύντρια του σχολείου, Κορίννα Περτσινίδου και η Κύπρια καθηγήτρια, Μαρία Μηνά.

Οι μαθητές της πολιτιστικής ομάδας, υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών τους, εργάστηκαν με συνέπεια και ήθος και στην εκδήλωση έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Τη λύπη μας για τα δραματικά γεγονότα της πολύπαθης Κύπρου μας διαδέχθηκε η χαρά που προσδίδουν τα ήθη και τα έθιμα ενός παραδοσιακού Κυπριακού γάμου, τον οποίο αναβίωσαν οι μαθητές μας με μεγάλη πιστότητα και ενθουσίασαν το κοινό, αποσπώντας το πιο θερμό χειροκρότημά του και πολλά «Μπράβο!!»

Στο πρώτο μέρος τη εκδήλωσης, παράλληλα με την ιστορική αναδρομή για τα πιο σημαντικά γεγονότα που σημάδευσαν την Κύπρο τους περασμένους αιώνες, ακούστηκαν υπέροχα τραγούδια από τη χορωδία μας, όπως «Χρυσοπράσινο Φύλλο», «Η δική μας η πατρίδα», «Καρτερούμεν», «Ηρώων γη», «Το γιασεμί» και «Η άρνηση». Μετά το τέλος της αναβίωσης του κυπριακού γάμου, ερμηνεύθηκαν επίσης τα παραδοσιακά τραγούδια της Κύπρου «Ριάλια» και «Τυρλικιώτισσα» που απογείωσαν το κέφι του κοινού.

Επιπλέον προβλήθηκαν βίντεο από το οδοιπορικό της πενθήμερης εκδρομής μας στην Κύπρο, που πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 12 Μαρτίου 2018 καθώς και βίντεο από τις ομιλίες του κ. Φωτίου, Επιτρόπου Προεδρίας της Κύπρου και της κας Βασιλείου, Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου Κύπρου στο Προεδρικό Μέγαρο, τον χαιρετισμό του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Κύπρου, κ. Χρυσόστομου και την ομιλία της κας Παντελή, Δ/ντριας του Περιφερειακού Γυμνασίου Αγ. Βαρβάρας Λευκωσίας που φόρτισε συγκινησιακά το ακροατήριο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα κέρασμα κυπριακών γεύσεων στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου του Γέρακα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Παλλήνης, Αθανάσιος Ζούστος, οι Αντιδήμαρχοι, Πόπη Ζινέλη, Δημήτρης Μπαξεβάνης, Βασίλης Δημητριάδης, Θεόδωρος Σταματίου, ο Πρόεδρος της Σχολικής μας Επιτροπής, Άγγελος Λιακόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Ευάγγελος Κομνηνάκης, η υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Αν. Αττικής, Ανθή Γεωργιάδου, ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Γέρακα κ. Θεόδωρος Κουρτέσης, ο Δ/ντής του 3ου Γυμνασίου Γέρακα, Παύλος Κοσμίδης, ο Δ/ντής του Γυμνασίου Σπάτων, Παναγιώτης Δημαράς, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνοκυπρίων Β. Προαστείων, ο πρόεδρος, γραμματέας και μέλος του ΣΓΚ του 2ου Γυμνασίου Γέρακα, Αθανάσιος Τρεβλάς, Ανδρέας Μπαρμπαρίγος και Μαρία Διακάκη, η πρόεδρος του ΣΓΚ του 1ου Γυμνασίου Γέρακα, Δήμητρα Δημητροπούλου, γονείς, μαθητές και πολλοί δημότες. Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Παλλήνης για την καθοριστική συμβολή του στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης και την παραχώρηση του Πολιτιστικού Κέντρου. Ευχαριστούμε όλους τους παρευρισκόμενους που μας τίμησαν με την παρουσία τους μας χάρισαν απλόχερα το χειροκρότημά τους, ενώ γέμισαν τις καρδιές μας με τα επαινετικά τους λόγια.

Ένα πολύ μεγάλο μπράβο στους μαθητές της Πολιτιστικής Ομάδας που δούλεψαν σκληρά με πολύωρες πρόβες για να αποδώσουν τα μέγιστα. Ένα πολύ μεγάλο μπράβο στους καθηγητές του προγράμματος, Μαρία Μηνά, Μίρκα Νικολαροπούλου, Μαρία Κάσση, Κυριακή Ζαφειριάδου και Παύλο Μαυρογόνατο. Ευχαριστούμε επίσης καθηγήτριά του σχολείου μας, Δήμητρα Ζερεφού, τον μαθητή Βαγγέλη Αντωνακάκη, τον ΣΓΚ αλλά και όλους τους γονείς για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Η Διευθύντρια

Περτσινίδου Κορίννα

 ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ