Δελτιο Τυπου: Επισκεψη μαθητων και εκπαιδευτικων απο τη Σλοβακια, την Ισπανια και την Πολωνια στο 2ο Γυμνασιο Παλληνης

Το 2ο Γυμνάσιο Παλλήνης, στο πλαίσιο του σχεδίου με τίτλο Helpmetounderstandτο οποίο εντάσσεται στη δράση ΚΑ2 του προγράμματος ERASMUS+, έχει την χαρά και την τιμή να υποδέχεται στην Αθήνα, από τις 7 ως τις 11 Μαΐου 2018, 18 μαθητές και 6 εκπαιδευτικούς από τη Σλοβακία, την Ισπανία και την Πολωνία.

Για μια ολόκληρη εβδομάδα, μαθητές και εκπαιδευτικοί από τις τρεις χώρες, μαζί με τη δυναμική ομάδα ERASMUS του σχολείου μας, θα παρακολουθήσουν πρωτότυπα βιωματικά εργαστήρια, καλλιτεχνικές δράσεις, θεατρικά δρώμενα, μαθήματα αρχαίας ελληνικής ιστορίας και μαθηματικών, αλλά και 14 πειράματα χημείας στην αγγλική γλώσσα.

Παράλληλα, θα παρουσιάσουν τις δράσεις και τις ερευνητικές εργασίες πάνω στις οποίες εργάστηκαν σε πολυεθνικές ομάδες κατά το προηγούμενο διάστημα. Τέλος, θα παρακολουθήσουν μαθήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών και θα ξεναγηθούν στο Νέο Μουσείο και στα μνημεία του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης και στα γραφικά σοκάκια της Πλάκας.

Την Τετάρτη 9 Μαΐου θα απολαύσουν μια ολοήμερη κρουαζιέρα στα νησιά του Αργοσαρωνικού και θα επισκεφθούν το ναό της Αφαίας Αθηνάς, στην Αίγινα. Σε όλο αυτό το διάστημα, οι μαθητές από την Σλοβακία, την Ισπανία και την Πολωνία θα φιλοξενούνται σε σπίτια μαθητών του σχολείου μας. Με τον τρόπο αυτόν, θα έρθουν σε επαφή, έστω και για λίγο, με τον ελληνικό τρόπο ζωής και την ελληνική καθημερινότητα.

Την Πέμπτη 10 Μαΐου, θα αποχαιρετήσουμε τους καλεσμένους μας με τους οποίους μοιραστήκαμε επί δύο χρόνια μια συναρπαστική και δημιουργική διαδρομή γεμάτη πλούσιες εμπειρίες και γνώσεις, σε μια μικρή δεξίωση-γιορτή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο των Κ.Ε.Ε.Τ (Πρώην Αποθήκες Καμπά).

Η γιορτή θα συνδυαστεί με την τελετή αποφοίτησης των μαθητών μας της Γ’ τάξης, ενώ την τελετή θα τιμήσει με την παρουσία του ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Α. Ζούτσος.

Η Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Παλλήνης

Βασιλική Γωγούλου

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ