Tα Λυκεια του Δημου Παλληνης στις περιβαλλοντικες εγκαταστασεις του «Ελευθεριος Βενιζελος»

Δελτίο Τύπου

Tα Λύκεια του Δήμου Παλλήνης στις περιβαλλοντικές εγκαταστάσεις του «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ολοκλήρωσαν τις επισκέψεις-ξεναγήσεις οι 471 μαθητές της Α Λυκείου των σχολείων του Δήμου Παλλήνης στις περιβαλλοντικές εγκαταστάσεις του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Το πρόγραμμα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης περιελάμβανε αρχικά ενημέρωση στα περιβαλλοντικά θέματα που αφορούν στη λειτουργία του αεροδρομίου και σε θέματα τοπικών κοινωνιών.

Ακολουθούσε η ξενάγηση στις περιβαλλοντικές εγκαταστάσεις του αεροδρομίου.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές επισκέφθηκαν: 

• την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων, 

• το κέντρο ανακύκλωσης,

• τη λεκάνη κατακράτησης ομβρίων υδάτων και

• το φωτοβολταϊκό πάρκο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Στο πλαίσιο της ξενάγησης οι μαθητές, απέκτησαν χρήσιμες γνώσεις για τη λειτουργία του αεροδρομίου.

Ο ενθουσιασμός των μαθητών και τα πολύ επαινετικά σχόλια των συνοδών εκπαιδευτικών για την πρωτοβουλία του Δήμου Παλλήνης και την ανταπόκριση των συντελεστών του Διεθνούς Αερολιμένα που υλοποιούν την παραπάνω δράση, αποτυπώνεται στα μηνύματα που συμπλήρωσαν οι μαθητές για την εμπειρία τους.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης κος Αθανάσιος Ζούτσος ευχαρίστησε τη Διοίκηση του Διεθνούς Αερολιμένα και ιδιαίτερα την κα ΕΥΔΟΚΙΑ ΑΝΑΜΑΤΕΡΟΥ, Αρμόδια Ποιότητας Αέρα και Κλιματικής Αλλαγής και τον κο ΓΕΩΡΓΙΟ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ τέως Σύμβουλο Διοίκησης για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την άψογη διοργάνωση των επισκέψεων  και την φιλοξενία των μαθητών του 1ου, 2ου, Μουσικού Λυκείου Παλλήνης και 1ου, 2ου Λυκείου Γέρακα.

Η Αντιδήμαρχος Περιβαλλοντικής Πολιτικής Κα Πόπη Ζινέλη, που συνόδευε τις επισκέψεις των μαθητών, επεσήμανε την σημασία της βιωματικής απόκτησης γνώσεων που είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν οι μαθητές και εκθείασε την ζεστή φιλοξενία όλων των ανθρώπων του "Ελευθέριος Βενιζέλος"

 

Εντυπώσεις  από την επίσκεψη των μαθητών της Α΄ Λυκείου  στον Δ.Α.Α     «Ελ. Βενιζέλος»: 

Πριν από λίγο καιρό επισκεφθήκαμε με το σχολείο το αεροδρόμιο ‘Ελ. Βενιζέλος’. Οι εντυπώσεις των μαθητών είναι θετικές αφού είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τις λειτουργίες του αλλά και να δούμε λεπτομερώς τις εγκαταστάσεις τους.

Εμ….Πετ……

Από την επίσκεψη μου στο αεροδρόμιο στις 15 Φεβρουαρίου  του 2018 έχω μόνο καλές εντυπώσεις. Αρχικά η παρουσίαση που μας έκαναν ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και τα στοιχεία που μας έδωσαν πιστεύω ήταν άγνωστα στους περισσότερους. Έπειτα εντυπωσιάστηκα με τις εγκαταστάσεις του διεθνή αερολιμένα. Ήταν πολύ προσεγμένες σα να μην πέρασε μέρα από τότε που δημιουργήθηκαν. Τέλος, κατά τη γνώμη μου πιο σημαντικό ήταν το γεγονός ότι αποκτήσαμε γνώσεις που θα μας χρησιμεύσουν για το υπόλοιπο της ζωής μας και θα μας κάνουν να σκεφτόμαστε πράγματα της καθημερινότητας μας που σχετίζονται με αυτά διαφορετικά.

Δέσ…. Χατζ….

Όταν πήγαμε στο αεροδρόμιο μας υποδέχτηκαν πολύ ζεστά. Μας πρόσφεραν κρουασανάκια κι ένα ποτήρι χυμό. Μας έκαναν παρουσίαση για την προστασία του περιβάλλοντος και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει. Επιπλέον, μας είπαν για το τι έχει προσφέρει το αεροδρόμιο στις πόλεις μας. Τέλος, μας έκαναν μια ξενάγηση σε αυτά που δε βλέπει ο υπόλοιπος κόσμος στο χώρο του αεροδρομίου, υπενθυμίζοντας μας πόσο σύγχρονα μέσα διαθέτει το αεροδρόμιο της χώρας μας.

Νίκ…Τσ….

Πριν από μερικές μέρες επισπευτήκαμε το αεροδρόμιο Αθηνών με το σχολείο για μια ξενάγηση στις εγκαταστάσεις και στα γραφεία του, στην οποία μάθαμε πράγματα που μας ενδιαφέρουν άμεσα. Αρχικά ενημερωθήκαμε για τη συμβολή του στην εκπαίδευση, το περιβάλλον και την πολιτεία μας κι έπειτα, ξεναγηθήκαμε σε ορισμένες εγκαταστάσεις. Από την πρώτη στιγμή στα γραφεία τους ήταν πολύ ευγενικοί και φιλόξενοι και αργότερα στην ξενάγηση ήταν πρόθυμοι να απαντήσουν κάθε μας απορία.

Ιωά……… Παπ………...

Πριν από περίπου δυο εβδομάδες το σχολείο μου επισκέφτηκε το χώρο του αεροδρομίου. Εκεί μας ανέλαβαν οι ειδικοί, όπου μας εξήγησαν πόση δουλειά χρειάστηκε για να κατασκευαστεί το αεροδρόμιο πάντα υπό τους σωστούς όρους, περιβαλλοντολογικούς και κοινωνικούς. Στη συνέχεια, αφήσαμε τα γραφεία, με τη λήξη της παρουσίασης και το υπέροχο κέρασμα, και με το πούλμαν περιηγηθήκαμε σε όλα όσα ακούγαμε με τόσο ενδιαφέρον. Η βόλτα είχε ως εξής: χώρος οικολογικού καθαρισμού των λυμάτων του αεροδρομίου, σπιτάκια αδέσποτων, πάρκο ηλιακών συλλεκτών και τέλος παρακολούθηση απογείωσης αεροσκάφους, ενώ είχαμε και την τύχη να συναντήσουμε, κατά την αποχώρησή μας, ένα όχημα υπεύθυνο για την απομάκρυνση πτηνών από τους χώρους που παρευρίσκονται άλλα αεροπλάνα έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης ή άλλων προβλημάτων. Προσωπικά, βρήκα την ξενάγηση στο αεροδρόμιο μοναδική εμπειρία και με μεγάλη ευχαρίστηση θα την επαναλάμβανα… Ελπίζω να σας ξαναδώ…!

Αθ…….. Παπ…………..

Η επίσκεψη στο Αεροδρόμιο μου φάνηκε εποικοδομητική. Είχα την ευκαιρία να μάθω πράγματα που δεν είχα καν φανταστεί. Θα ήθελα να έπαιρνα μέρος σε άλλη μια τέτοια ενημέρωση γιατί την βρήκα και επιμορφωτική.

Γιάν…….. Μπ……..  

Στις 15 Φεβρουαρίου 2018 το σχολείο μας επισκέφτηκε το διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών στα Σπάτα. Κατά την άφιξή μας, μας υποδέχτηκαν δυο υπεύθυνοι του αεροδρομίου οι οποίοι στην συνέχεια  μας μίλησαν για την προσφορά του αεροδρομίου στην κοινωνία, ιδιαίτερα στην εκπαίδευση, στο χώρο εργασίας, στην οικονομία της χώρας, στις γύρω περιοχές και στον τουρισμό. Έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση όσο αφορά την προστασία του περιβάλλοντος σε σχέση με την λειτουργία του αεροδρομίου δηλαδή τα έργα τα οποία έχουν κάνει (βιολογικός καθαρισμός, ανακύκλωση κ.α. ) και στη μείωση της ηχορύπανσης. Στην συνέχεια επισκεφτήκαμε αεροδιαδρόμους και είδαμε από κοντά διάφορα αεροσκάφη που δεν υπήρχε άλλη ευκαιρία να δούμε από πολύ κοντά. Με την επίσκεψή μας καταλάβαμε ‘ότι μια μεγάλη επιχείρηση μπορεί να συνεισφέρει θετικά στην κοινωνία αλλά και μπορεί να προστατεύει τελικά το περιβάλλον όταν λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα. 

Αρ……..Νέ……….

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ