Θανασης Ζουτσος: “Αυτοδιοικηση και Εκκλησια κρατησαν ορθια την κοινωνια στην οικονομικη κριση".

Στην εξαιρετική εκδήλωση για τα 30 χρόνια του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος.

Στο χαιρετισμό του, παρόντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ Ιερώνυμου, αναφέρθηκε στο σχολείο και τα επιτεύγματά του και στην πολύ σημαντική συνεργασία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Εκκλησίας η οποία “ κράτησε όρθια την κοινωνία στα χρόνια της κρίσης” όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της γιορτής των 30 χρόνων λειτουργίας του σχολείου και είχε ως σκοπό την ενίσχυση του Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Παλλήνης ήταν ο ακόλουθος:

“Μακαριώτατε, σεβασμιώτατε, πανοσιολογιώτατοι, αιδεσιμότατοι, κύριε δ/ντα και κυρία δ/ντρια του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου - Λυκείου Παλλήνης, αγαπητές κυρίες και κύριοι, αγαπητά μας παιδιά, καλησπέρα σας.

Θα ήθελα να σας πω ότι είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που βρίσκομαι εδώ, σε αυτή την όμορφη εκδήλωση απόψε, στα πλαίσια της γιορτής των 30 χρόνων του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου - Λυκείου Παλλήνης, το οποίο είναι το πρώτο δημόσιο σχολείο στη μουσική της χώρας μας. Μέσα στην διαδρομή αυτή των 30 χρόνων έχει κάνει πολλά πράγματα. Έχει προσφέρει ιδιαίτερα στον μουσικό πολιτισμό της χώρας μας, έχουν ξεπηδήσει από τα σπλάχνα του και τα χέρια των καθηγητών και καθηγητριών του σπουδαίοι μουσικοί, σπουδαίοι χορώδοι, σπουδαίοι άνθρωποι γενικά, στο χώρο της μουσικής. Είναι τιμή για την πόλη μας να έχουμε και να λειτουργούμε ένα τέτοιο σχολείο στην πόλη μας.

Μακαριώτατε, μας κάνατε την τιμή απόψε να συνεργαστεί το σχολείο με το Ευαγές ίδρυμα του Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών επιβεβαιώνοντας για άλλη μία φορά την άριστη συνεργασία που έχει η τοπική αυτοδιοίκηση με την εκκλησία μας, σε όλα τα επίπεδα, σε όλη την Ελλάδα.

Είναι οι δύο θεσμοί που κράτησαν ζωντανή και όρθια την κοινωνία μας, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές της οικονομικής κρίσης, που έφεραν μεγάλες ανατροπές στη ζωή όλων των συνανθρώπων μας. Είδαμε ανθρώπους, κάποια στιγμή, που είχαν την αξιοπρέπειά τους να μην έχουν τα προς το ζην και να προστρέχουν είτε στα συσσίτια της Εκκλησίας μας, είτε στα κοινωνικά μας προγράμματα.

Χαίρομαι ιδιαίτερα απόψε για αυτή τη βραδιά.

Πραγματικά θεωρώ ότι είναι μία επιβεβαίωση και επισφράγιση αυτής της άριστης συνεργασίας μας. Ο Θεός και η πίστη μας είναι μεγάλη, οι Έλληνες μέσα από την οικονομική κρίση μπορέσαμε να ξανά βγάλουμε στην επιφάνεια τον καλό μας εαυτό, τον οποίο μέσα σε προηγούμενες εποχές ευδαιμονίας κάπου τον είχαμε χάσει, τον είχαμε ξεχάσει. Ευτυχώς ανακαλύψαμε και πάλι ότι δεν τον χάσαμε τελικά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους είχαν την πρωτοβουλία και εργάστηκαν για την αποψινή μας εκδήλωση. Ελπίζω ότι ο σκοπός, για όσους συμμετέχουν, θα τους αποζημιώσει με μία ωραία βραδιά και ελπίζω να είναι η απόδοση στο Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής σημαντική και να βοηθήσει, έστω σαν ένα μικρό λιθαράκι, στην επίτευξη του σκοπού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ