Συλλογος Γονεων και Κηδεμονων 1ου Γυμνασιου Γερακα: Δελτιο τυπου εκδηλωσης: "Εφηβεια. Ειναι τελικα τοσο δυσκολη περιοδος; Ολα οσα πρεπει να γνωριζουν Γονεις και Εφηβοι"

Δελτίο τύπου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Γέρακα για την εκδήλωση της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου 2018 με θέμα: 

"Εφηβεία. Είναι τελικά τόσο δύσκολη περίοδος;"

 

Ένα πρωινό γεμάτο ενέργεια στο 1ο Γυμνάσιο Γέρακα, με 70 συμμετοχές από γονείς που γέμισαν την αίθουσα και γίναμε μια μεγάλη παρέα! 

Μια μεγάλη παρέα που απολαύσαμε, ενημερωθήκαμε και προβληματιστήκαμε σαν γονείς από την ψυχολόγο κα Φρόσω Πατσού!!

Το θέμα της ομιλίας ήταν:

“Εφηβεία: Είναι τελικά τόσο δύσκολη περίοδος”;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν ΓΟΝΕΊΣ και ΈΦΗΒΟΙ. 

Αυτό που αποκομίσαμε ήταν ό,τι: Η εφηβεία είναι μια δύσκολη περίοδος τόσο για το ίδιο το παιδί, όσο και για τους ανθρώπους που το περιβάλλουν.

Είναι η κατ’ εξοχήν κρίσιμη περίοδος, που βρίσκεται στο μεταίχμιο μεταξύ παιδικότητας και ενηλικίωσης. Η εφηβεία είναι η περίοδος της μετάβασης από την παιδική στην ώριμη ηλικία. 

Σαν όρος δηλαδή, αφορά στο σύνολο των ψυχικών λειτουργιών που συντελούνται επί της εφηβείας για να μπορέσει το άτομο να ενσωματώσει ψυχικά τις μεγάλες αλλαγές που προκύπτουν απ’ αυτήν. Σημαίνει εν τέλει τη δύναμη της μεταμόρφωσης που συντελείται στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο της ζωής ενός ατόμου.

Μεταμόρφωση επώδυνη μεν, απαραίτητη και γεμάτη χαρά και δύναμη δε. Όταν οι έφηβοι έχουν διδαχθεί να εμπιστεύονται τη ζωή, εμπιστεύονται και τη μεταμόρφωσή τους και καταφέρνουν να “γράψουν” την προσωπική τους ιστορία στο μέλλον, συνδέοντάς την με το παιδικό τους παρελθόν.

Η αμεσότητα της κας Φρόσω Πατσού μας έκανε να δούμε την Εφηβεία από μια άλλη οπτική γωνία, χωρίς φόβο και αβεβαιότητα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου προσέφερε στην Ψυχολόγο το βιβλίο του πολιτιστικού Συλλόγου Γέρακα "Πηγή" "Η ιστορία του Γέρακα και της Πηγής" .

Με την παρουσία τους μας τίμησαν:

Ο Δήμαρχος Παλλήνης κος Αθανάσιος Ζούτσος , ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Κωστής Σμέρος, οι Αντιδήμαρχοι κα Πόπη Ζινέλη, κος Δημήτρης Μπαξεβάνης, και Βασίλης Δημητριάδης. 

Η Γραμματέας της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Έλενα Μυλοπούλου.

Από την Ένωση Γονέων Δήμου Παλλήνης η κα Βίκυ Κακαμπούκη, ο κος Σάκης Τρεβλάς, και ο κος Θεόδωρος Βασιλείου. 

Η διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Γέρακα κα Κορίννα Περτσινίδου.

Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή μας κο Θεόδωρο Κουρτέση, την Υποδιευθύντρια κα Άρχου και τους καθηγητές του σχολείου μας για την παρουσία τους. 

Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς του σχολείου μας, που παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή και ιδιαίτερη προσήλωση!!!

 

Το επόμενο ραντεβού κλείστηκε για την επόμενη συνάντηση μας στις 11/3/18 και ώρα 11 πμ στο 1ο Γυμνάσιο Γέρακα με Θέμα:

ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ - ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ"

Περισσότερα στην σελίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο Facebook

 

 

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ