"Σωσε τη Ζωη σου" Μια μοναδικη εκπαιδευτικη εμπειρια βιωσαν οι μαθητες και οι μαθητριες σχολειων του Δημου Παλληνης

Ο Δήμος Παλλήνης σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ-21 ΟΤΑ) διοργάνωσε στις 23 Φεβρουαρίου πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής με την συνδρομή του Ινστιτούτου οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». Το πρόγραμμα υποστηρίχτηκε και από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής ώστε να επισκεφτούν το χώρο των Κοινωνικών δομών του Δήμου μας (όπου είχαν εγκατασταθεί οι απαραίτητοι προσομοιωτές), εκατοντάδες μαθητές από τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία του Δήμου μας, οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να βιώσουν μέσα από προσομοιώσεις μέθης και συνθηκών ατυχήματος, σπάνιες εμπειρίες και να προβληματιστούν.

Επρόκειτο για μία εμπειρία ζωής στην κυριολεξία, που σίγουρα θα φανεί χρήσιμη στο μέλλον και στη διαμόρφωση μιας νέας γενιάς οδηγών, (των παιδιών μας δηλαδή), που μετά από αυτό που βίωσαν είναι σίγουρο ότι θα αντιμετωπίζουν την οδήγηση με απόλυτη υπευθυνότητα.

Κάτι που τελικά σημαίνει ότι ο στόχος να θρηνούμε λιγότερα έως καθόλου θύματα από τα τροχαία δυστυχήματα, περνά μέσα από την παιδεία μας και μέσα από τα τεχνολογικά βοηθήματα όπως αυτά που εγκαταστάθηκαν στις 23 Φεβρουαρίου στην οδό Έντισον 3 στην Δ.Ε Παλλήνης.

Ο Δήμος μας, στοχεύοντας στην αναζήτηση, συμμετοχή και επίδειξη μεθόδων που εκπαιδεύουν με ευχάριστο αλλά και διδακτικό τρόπο την νεολαία μας, συνεργάζεται με εξειδικευμένους φορείς και συνεχίζει τις προσπάθειες του, εκτιμώντας πως για να αλλάξουν οι καταστάσεις και τα αποτελέσματα, θα πρέπει να αλλάξει πρώτα η νοοτροπία μας.

Να μην ξεχνάμε ότι για ένα ατύχημα, πάντα κάποιος φταίει και ενδεχομένως στη θέση του θύματος ή των θυμάτων, πέρα από τον υπαίτιο μπορεί να βρεθούν και συνάνθρωποι μας που δεν φταίνε!

Στις δραστηριότητες της Παρασκευής 23 Φεβρουαρίου τον χώρο επισκέφτηκαν συνολικά 521 επισκέπτες προερχόμενοι από:

 • Το 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης 65 μαθητές
 • Το 2ο Γυμνάσιο Παλλήνης 42 μαθητές
 • Το 3ο Γυμνάσιο Γέρακα 40 μαθητές
 • Το 1ο ΓΕΛ Παλλήνης 73 μαθητές
 • Το Καλλιτεχνικό σχολείο Γέρακα 20 μαθητές
 • Το 2ο ΓΕΛ Γέρακα 80 μαθητές
 • Από την Εράσμειο Ελληνογερμανική Αγωγή 104 μαθητές
 • Από το Κοινωνικό φροντιστήριο 25 μαθητές

Επίσης:

 • Δημότες και εργαζόμενοι στις Κοινωνικές δομές του Δήμου Παλλήνης 42
 • Συνοδοί καθηγητές των Σχολείων 30
 • Δημοτικοί σύμβουλοι κ.λ.π

Το χώρο επισκέφτηκαν ο Πρόεδρος του ΣΒΑΠ και πρώην Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Κουράσης Γεώργιος, ο κ. Παύλος Καμάρας πρώην Δήμαρχος Πεύκης, ως υπεύθυνος του προγράμματος, η κα. Ιωάννα Ιακωβίδη του Δ.Σ του ΣΒΑΠ. Μεγάλη η συμβολή της κας Κουρμούση Νάντιας, υπεύθυνης αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Α΄βάθμιας εκπαίδευσης Αν. Αττικής και της κας Ανθής Γεωργιάδου, υπεύθυνης Αγωγής Υγείας Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής η οποία και παρευρέθηκε στο χώρο των δραστηριοτήτων.

Τους επισκέπτες υποδέχτηκε ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Ζούτσος με αντιδήμαρχους και Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους του Δήμου Παλλήνης.

Τον χώρο της επίδειξης στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Παλλήνης στην οδό Έντισον, κόσμησαν τα έργα των μαθητριών και των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Ανθούσας.

Οι δραστηριότητες είχαν διάρκεια από τις 20 έως τις 23 Φεβρουαρίου και επιπλέον περιελάμβαναν εκπαιδευτικές επισκέψεις στα παρακάτω Σχολεία:

 • Την Τρίτη 20/2/2018 στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης
 • Την Τετάρτη 21/2/2018 στο 3ο Γυμνάσιο Παλλήνης και στο Δημοτικό Σχολείο Ανθούσας
 • Την Πέμπτη 22/2/2018, στο 2ο ΓΕΛ Γέρακα
 • Την Παρασκευή 23/2/2018 στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα

* ΙΟΑΣ: Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την οδική ασφάλεια και την πρόληψη για μείωση των τροχαίων ατυχημάτων “ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ”

* 21ΟΤΑ: Σύνδεσμος για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ