Το δημοτικο συμβουλιο του Δημου Παλληνης εκοψε την πρωτοχρονιατικη πιτα του

Πριν την έναρξη της πρώτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την 23η Ιανουαρίου 2018, ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Ζούτσος έκοψε την πίτα του Δήμου Παλλήνης. Πέρα από τις τυπικές ευχές μεταξύ όλων όσων βρίσκονταν στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου, για τον Δήμο μας η νέα χρονιά πάντως προβλέπεται ιδιαίτερα δημιουργική με δεδομένο ότι πολλά έργα, βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο πριν την υλοποίηση αφού έχουν περάσει με επιτυχία τα στάδια του σχεδιασμού/μελέτης - της εξεύρεσης κονδυλίων για την κατασκευή τους - τις χρονοβόρες διαδικασίες ελέγχου από τις διάφορες υπηρεσίες των Υπουργείων, της Περιφέρειας ακόμα και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η οργανωμένη δουλειά των δύο προηγούμενων χρόνων, τόσο για την εξεύρεση χρημάτων σε συνθήκες έντονης οικονομικής κρίσης, όσο και για την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών και χρονοβόρων διαδικασιών έγκρισης των μελετών και της δημοπράτησης των έργων, μας οδήγησε στην μαζική υλοποίηση αυτού του αναπτυξιακού προγραμματισμού, ο οποίος μέχρι την λήξη αυτής της δημοτικής περιόδου, θα μετατρέψει το Δήμο Παλλήνης σε ένα απέραντο εργοτάξιο.

Ειδικά μάλιστα όσο αφορά το σημαντικότερο έργο, αυτό της αποχέτευσης λυμάτων ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ, είναι, μακράν, το πρώτο και το μεγαλύτερο από τα έργα.

Μία φάση της διαδικασίας η οποία μας έφερε πια μπροστά στην δημοπράτηση και εκκίνηση του έργου, ήταν και η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δημάρχου Παλλήνης κ. Αθανάσιου Ζούτσου και του δ/ντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ κ. Γιαννη Μπενίση, την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018. 

Βεβαίως ακολουθεί επίσης και μία σειρά άλλων σημαντικών έργων, (βρεφονηπιακοί σταθμοί, διοικητήριο Ανθούσας, Οδοποιϊα, αναβάθμιση αθλητικών κέντρων, όμβρια, κατασκευή πλατειών, ανακατασκευή παιδικών χαρών κ.α, ύψους αρκετών εκ. ευρώ τα οποία μέσα στο 2018 θα δούμε να γίνονται πράξη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ