Περιβαλλοντικες εκπαιδευτικες επισκεψεις στις εγκαταστασεις του αεροδρομιου "Ελευθεριος Βενιζελος"

Δελτίο Τύπου

Ο Δήμος Παλλήνης, σε συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα  Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», συντονίζει περιβαλλοντικές εκπαιδευτικές επισκέψεις

των μαθητών της Α Λυκείου στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου και ενημέρωση τους στα θέματα λειτουργίας του.

H ανταπόκριση των ημερησίων σχολείων μας στη δράση ξενάγησης ήταν καθολική!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσιάσεις και περιηγήσεις, σε χώρους του αεροδρομίου που σχετίζονται με το περιβάλλον και τον πολιτισμό, όπως είναι οι σταθμοί μέτρησης περιβαλλοντικών παραμέτρων, η Έκθεση Αρχαιολογικών Ευρημάτων, η μονάδα βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων κ.α 

Οι  ξεναγήσεις θα γίνουν σε ομάδες των 50 – 55 μαθητών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί. Οι επισκέψεις θα είναι διάρκειας περίπου δυόμισι (2.5) ωρών. Η μεταφορά των μαθητών θα πραγματοποιηθεί με τουριστικά λεωφορεία που θα διατεθούν από τον Αερολιμένα.

 

 

Γέρακας 27-11-2017

ΑΡ.ΠΡΩΤ.:   47521 

Προς : Διεθνή Αερολιμένα  Αθηνών Α.Ε.

Αξιότιμη Κυρία Αναματερού 

Με ιδιαίτερη χαρά θα θέλαμε να συνεργαστούμε στην πολύ αξιόλογη δράση που υλοποιεί ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών για την εκπαίδευση των μαθητών σε περιβαλλοντικά θέματα.

Η ξενάγηση στις περιβαλλοντικές εγκαταστάσεις του αεροδρομίου και η ενημέρωση των μαθητών για περιβαλλοντικά ζητήματα, που αφορούν τη λειτουργία του, θεωρούμε ότι θα προκαλέσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολείων του Δήμου μας.

Όπως ίσως γνωρίζετε ο Δήμος Παλλήνης καινοτομεί σε θέματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των μαθητών και των κατοίκων του Δήμου μας, δημιουργώντας πολλαπλές δράσεις σε αυτήν την κατεύθυνση. Θεωρούμε λοιπόν ότι η συνεργασία μας θα είναι ιδιαίτερα επωφελής για τους μαθητές μας.

Για τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης θα συνεργαστείτε με την αρμόδια αντιδήμαρχο κα Πόπη Ζινέλη.

Με εκτίμηση στο έργο σας

 

Ο Δήμαρχος Παλλήνης

Αθανάσιος Ζούτσος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ