Αντιθετο το δημοτικο συμβουλιο του Δημου Παλληνης στην εκμισθωση των παρκινκ του Μετρο Δουκισης Πλακεντιας και Εθνικη Αμυνα και της χρεωσης της χρησης τους.

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας μετά από εισήγηση του Δημάρχου Παλλήνης κ. Αθανάσιου Ζούτσου, εξέδωσε ψήφισμα το οποίο θα καταθέσει προς κάθε αρμόδια υπηρεσία με το οποίο διαφωνεί με την εκμίσθωση/αξιοποίηση υπαίθριων επιφανειών στους σταθμούς Δουκ. Πλακεντίας και Εθνικής Άμυνας της γραμμής 3 της ΜΕΤΡΟ και της χρέωσης των χρηστών του με μέση τιμή 6 ευρώ. Η σχετική εισήγηση και το σχέδιο ψηφίσματος τα οποία και εγκρίθηκαν, έχουν ως εξής:

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ,

ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΔΟΥΚΙΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Πρόσφατα, δημοσιεύτηκε η προκήρυξη δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την αξιοποίηση δύο υπαιθρίων χώρων στάθμευσης στο σταθμούς Δουκ. Πλακεντίας και Εθνικής Άμυνας της γραμμής 3 της ΜΕΤΡΟ ΑΕ.

Σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης, πρόκειται για δύο εκτάσεις Η πρώτη έκταση, πλησίον του σταθμού «Δουκίσσης Πλακεντίας» έχει εμβαδόν 15.200 τετραγωνικά μέτρα και διαθέτει περίπου 500 θέσεις στάθμευσης.

Η δεύτερη έκταση βρίσκεται πλησίον της στάσης «Εθνική Άμυνα», έχει εμβαδόν περίπου 6.400 τετραγωνικά μέτρα και διαθέτει 200 θέσεις στάθμευσης.

Σύμφωνα με τους όρους διακήρυξης της μίσθωσης, η χρέωση της στάθμευσης για τις 4 πρώτες ώρες δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 2 ευρώ και η 12ωρη τα 6 ευρώ.

Οι χώροι στάθμευσης θα πρέπει να λειτουργούν κατ ελάχιστον τις ώρες λειτουργίας του Μετρό, συμπεριλαμβανομένων Κυριακών και αργιών. Όπως είναι κατανοητό, σε ένα περιβάλλον οικονομικής ανέχειας για όλους τους πολίτες η επιβάρυνση με ένα επιπλέον σημαντικό έξοδο, θα επιβαρύνει υπέρμετρα και αδικαιολόγητα τον καθημερινό προϋπολογισμό τους και συνεπώς τη δυνατότητα τους να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ιδίων και των οικογενειών τους.

Επιπλέον και σημαντικότερο θεωρούμε ότι αυτή η επιλογή αποθαρρύνει και αποτρέπει τους πολίτες από τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς δημιουργώντας επιπλέον προβλήματα στην καθημερινή κυκλοφορία οχημάτων, οδηγών και πεζών, επιβαρύνοντας πολλαπλώς το αστικό περιβάλλον. Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης αλλά και για λόγους που υπαγορεύονται από την ανάγκη προστασίας του Περιβάλλοντος, ζητούμενο πρέπει να παραμείνει η ενίσχυση των κινήτρων και της δυνατότητας χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς αντί των ΙΧ οχημάτων σε μία περίοδο, που εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνική πολιτών καθημερινά επιδιώκουν με αυτά την εύκολη, γρήγορη και οικονομική μετακίνηση τους για μικρές ή μεγάλες αποστάσεις, και σε καμία περίπτωση η θεσμοθέτηση και υιοθέτηση αντικινήτρων, όπως το προκείμενο μέτρο, το οποίο και πρέπει να σταματήσει.

Για τους λόγους αυτούς, το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης καλείται να αποφασίσει για την στάση του απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Προς τούτο, εισηγούμαστε την έγκριση ψηφίσματος στο οποίο να αναφέρεται σαφώς η ρητή και πλήρης αντίθεση του, στην προοπτική υλοποίησης της παραπάνω διαδικασίας και το κάλεσμα μας προς όμορους Δήμους να αντιταχθούν με τον ίδιο τρόπο και για τους ίδιους λόγους. Επίσης, να δημοσιευτεί και να αποσταλεί προς τους συναρμόδιους φορείς το παρόν ψήφισμα ώστε να κοινοποιηθεί η βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΟΥΤΣΟΣ

ΑΡΧΕΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ