Δημος Παλληνης “Δραση για τη σωστη διατροφη και τον διαβητη”.

Tο Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Παλλήνης σε συνεργασία με τα νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμιγκ και Παίδων Πεντέλης διοργάνωσε, το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017,

Δράση για τη σωστή διατροφή και τον διαβήτη”.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο υπαίθριο χώρο του Δημαρχείου Παλλήνης (Ιθάκης 12, Γέρακας), παράλληλα με την 27η διανομή προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, στο πλαίσιο πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης παιδιών και ενηλίκων σε θέματα σωστής διατροφής πρόληψης και αντιμετώπισης του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Κινητή μονάδα του Γ.Ν Αμαλία Φλέμιγκ με γιατρούς και εκπαιδευμένο προσωπικό, διενήργησε διαβητολογικό έλεγχο και παράλληλα παρείχε ενημέρωση και ιατρικές οδηγίες για τον διαβήτη καθώς και για τη σωστή διατροφή.

Εξετάσθηκαν συνολικά 112 άτομα. Συμμετείχαν εθελοντικά, οι γιατροί Λούπα Χαρίκλεια, Ματθαιολαμπάκη Φωτεινή, Παππά Ευθυμία, Μπονώφα Διονυσία, η επισκέπτρια υγείας Δώνου Ανδριάνα, η νοσηλεύτρια Τζιλιοπούλου Μαρία και η διαιτολόγος Τσαγκάρη Αμαλία. Οι γιατροί και η διοίκηση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων ευχαρίστησαν τον Δήμο Παλλήνης για τη συνεργασία και την άψογη οργάνωση.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Αθανάσιος Ζούτσος, υποδέχθηκε τα επιστημονικά κλιμάκια των νοσοκομείων, τα οποία ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την συνεργασία καθώς και το τμήμα Υγείας του Δήμου Παλλήνης.

 

Στο συντονισμό της δράσης συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Διοικητής του Γ. Ν. Παίδων Πεντέλης κος Ευάγγελος Τριγώνης, ο Αναπληρωτής Διοικητής του Γ. Ν. Αμαλία Φλέμιγκ, κος Γιάννης Μιχαλακούκος και η Aντιδήμαρχος Υγείας και Περιβάλλοντος Δήμου Παλλήνης, κα Πόπη Ζινέλη. Παρών ήταν επίσης ο Διοικητής των τριών νοσοκομειακών μονάδων, κος Εμμανουήλ Κουταλάς.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ