Συμμετοχη του ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ στην διημεριδα ολοκληρωσης του Προγραμματος Προληπτικης Ιατρικης (UCHE), στις Βρυξελλες

Ο Δήμος Παλλήνης συμμετέχει από το 2014 στο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα Urban Health Centre 2.0. (UCHE 2.0) ως ο μοναδικός εταίρος από την Ελλάδα. Οι υπόλοιπες πόλεις, όπου υλοποιήθηκε το πρόγραμμα, ήταν η Ριέκα της Κροατίας, το Ρότερνταμ της Ολλανδίας, το Μάντσεστερ της Αγγλίας και η Βαλένθια της Ισπανίας. Το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής (UCHE) αφορούσε άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών και στο πλαίσιο εφαρμογής του υλοποιήθηκαν δράσεις σε ερευνητικό, υποστηρικτικό και παρεμβατικό επίπεδο, από τις υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες αποσκοπούσαν :

  • στη διαχείριση της φαρμακευτικής αγωγής,

  • στον έλεγχο της πολυφαρμακίας,

  • στην πρόληψη των πτώσεων στο οικιακό περιβάλλον,

  • στην πρόληψη της μοναξιάς.

Επ΄αφορμή της ολοκλήρωσης του Προγράμματος UCHE, πραγματοποιήθηκε διημερίδα στις Βρυξέλλες στις 18 & 19 Μαΐου 2017, με συμμετοχή όλων των εταίρων και θέμα: «Πώς μπορεί να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής και των υπηρεσιών για έναν πληθυσμό που γερνάει».

Οι εκπρόσωποι του Δήμου στην διημερίδα κα Πόπη Ζινέλη, Αντιδήμαρχος Υγείας και Περιβάλλοντος και η κα Ελένη Κωνσταντίνου, Ψυχολόγος, Προϊσταμένη του Τμήματος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Πολιτισμού, μετέφεραν την εμπειρία από την υλοποίηση του Προγράμματος στον Δήμο Παλλήνης, τις εντυπώσεις των συμμετεχόντων, όπως εκφράστηκαν και αποτυπώθηκαν από τους ίδιους στη διάρκεια των δράσεων, καθώς και τα πρώτα ερευνητικά δεδομένα, τα οποία μετά τη στατιστική ανάλυση που θα ακολουθήσει, θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για μελλοντικές δράσεις των υπηρεσιών του Δήμου μας.

 

Από τους διοργανωτές και συμμετέχοντες τονίστηκε η εξαιρετική παρουσία και ουσιαστική προσφορά του Δήμου Παλλήνης στην αξιοπιστία και υλοποίηση του προγράμματος, όπως επίσης και η συνέχιση και διεύρυνση της συνεργασίας μας μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου προγράμματος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ