Προσκληση για τη συλλογη ανακυκλωσιμων υλικων στο πλαισιο του Σχολικου Μαραθωνιου Ανακυκλωσης

Ο Δήμος Παλλήνης καλεί εταιρείες συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, που συνεργάζονται με το εγκεκριμένο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων συσκευασιών, την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης - ΕΕΑΑ, και ενδιαφέρονται να αναλάβουν (πιλοτικά σε πρώτη φάση) την τοποθέτηση κάδων και τη συλλογή τριών υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο) σε 15 δημοτικά σχολεία του Δήμου, στο πλαίσιο του σχολικού μαραθώνιου ανακύκλωσης, διάρκειας 3 μηνών.

 

Η συλλογή των υλικών εντός του σχολείου θα υλοποιηθεί ως εξής:

-          Το χαρτί (κυρίως έντυπο) θα συγκεντρώνεται σε χάρτινους κάδους με σακούλα, οι οποίοι θα τοποθετηθούν εντός των αιθουσών διδασκαλίας (συνολικός αριθμός 195).

-          Το αλουμίνιο (κουτιά) και το πλαστικό (κυρίως μπουκάλια) θα συγκεντρώνονται ξεχωριστά σε χάρτινους κάδους με σακούλα που θα τοποθετηθούν σε κοινόχρηστους χώρους του σχολείου(δύο  (2) περίπου ανά είδος και ανά σχολείο συνολικός αριθμός 60).

-          Όταν οι σακούλες γεμίζουν (ενδεικτικά 5-10 σακούλες), θα αποθηκεύονται εντός του σχολείου και θα ειδοποιείται η εταιρεία για τη συλλογή.

 

Τα παραπάνω ισχύουν για την περίοδο από Μάρτιο έως  Μάιο 2017, κατά την οποία θα διεξαχθεί ο σχολικός μαραθώνιος ανακύκλωσης, ο οποίος έχει σαν στόχο την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση της σχολικής κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης, με διαλογή στην πηγή.

Οι εταιρείες που ενδιαφέρονται θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσω email στο grammateia@0156.syzefxis.gov.gr έως την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017.

 

 

                                                                                                    Ο Δήμαρχος Παλλήνης

                                                                                                                                                     

                                                                                                                             

 

                                                                                                                               Αθανάσιος Ζούτσος 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ