Πανελλαδικη πρωτια του Δημου Παλληνης στα Δημοτικα αθλητικα προγραμματα

Ο Δήμος Παλλήνης και η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού - Πολιτισμού - Περιβάλλοντος του Δήμου Παλλήνης παρουσίασαν , σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα, τα οφέλη της άθλησης και τις πρωτοποριακές διαδικασίες  που ο Δήμος εφαρμόζει για να τα μεγιστοποιήσει και πως οι γονείς μπορούν να συμβάλλουν περαιτέρω σε αυτό.

 

Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα διαδικασία μετρήσεων των αποδόσεων των παιδιών – και όχι μόνο –, καθώς εισάγονται συγκεκριμένες διαδικασίες αξιολόγησης και ελέγχου σε όλα τα στάδια λειτουργίας των προγραμμάτων.

 

Συνολικά μετρήθηκαν 1250 παιδιά -  εκ των 1800 παιδιών που είναι εγγεγραμμένα εφέτος στα αθλητικά προγράμματα του Δήμου Παλλήνης - στο πλαίσιο της εφαρμογής μετρήσεων της απόδοσης των νεαρών αθλητών και της στατιστικής ανάλυσης αυτών.

 

«Δεν μας αρκεί τα παιδιά να μάθουν να παίζουν μπάσκετ ή τένις, αλλά η σωστή ανάπτυξη του κάθε παιδιού,», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Παλλήνης κ.Αθανάσιος Ζούτσος, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στους δεκάδες παρευρισκόμενους γονείς.

 

Το μοναδικό για τα Ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα που εφαρμόστηκε σε Δημοτικά Αθλητικά Προγράμματα έχει ως άξονα τις μετρήσεις των αποδόσεων των παιδιών που μέσω της ατομικής βελτίωσης και προσπάθειας επιδιώκεται η σε βάθος χρόνου προαγωγή της σωματικής και ψυχικής υγείας των νεαρών ασκούμενων και τη στατιστική ανάλυση αυτών.

Οι μετρήσεις-δοκιμασίες,  που ήδη έγιναν μία φορά στην αρχή των αθλητικών προγραμμάτων και θα επαναληφθούν τον Απρίλιο του 2017, για την αξιολόγηση των νέων αθλητών αφορούν σε:

·        Καρδιοαναπνευστική ικανότητα

·        Ψυχοκινητική ικανότητα,

·        Προσδιορισμός νευρομυικών παραμέτρων,

·        Προσδιορισμός ευλυγισίας και

·        Κινητικής ικανότητας

Στην εκδήλωση αναλύθηκαν οι στόχοι του προγράμματος και ο σχεδιασμός της περιόδου 2016-2017, οι δείκτες μέτρησης και αποδοτικότητας των αθλητικών προγραμμάτων του Δήμου, οι διατροφικές συνήθειες των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου και ο προπονητικός σχεδιασμός μικρών ηλικιών (ανάπτυξη-ωρίμανση-απόδοση).

 

Επίσης, αναλύθηκε η σημασία των διαχρονικών μετρήσεων, η ανάγκη στη ζωή των παιδιών να μπουν στον αθλητισμό και να μείνουν σ όλη τους τη ζωή, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Παλλήνης και μέλος της ΚΕΔΕ κ.Αθανάσιος Ζούτσος, ενώ αναλυτικά για το πρόγραμμα μίλησαν με την ακόλουθη σειρά:

·        Νίκος Σπηλιωτόπουλος, Κ.Φ.Α. – Τεχνικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Δήμου Παλλήνης

·        Νεκτάριος Σταύρου, Επίκουρος καθηγητής Αθλητικός Ψυχολογίας & Κινητικής Συμπεριφοράς – Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Εθνικό καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

·        Dr Ιωάννης Τσεκούρας, Βιοχημικός της Άσκησης – Διατροφολόγος

·        Χαρίλαος Τσολάκης, αν.Καθηγητής Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Εθνικό & καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

 

Θα ακολουθήσουν και άλλες θεματικές ημερίδες, τόσο προς ενημέρωση των γονέων, όσο και των καθηγητών φυσικής αγωγής και προπονητών αθλητικών ομάδων της περιοχής. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ